19χρονος ληστής- μέλος συμμορίας συνελήφθη στις Σέρρες

Εξιχνιάστηκαν άμεσα ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών μία περίπτωση ληστείας και τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών στο Ζευγολατιό Σερρών.

 

Συνελήφθη χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας 19χρονος, κατόπιν εντάλματος σύλληψης της κας. Ανακρίτριας Σερρών για ληστεία κατά συναυτουργία και για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο επιπλέον άγνωστοι συνεργοί του 19χρονου.

Από την έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις άνδρες ενώθηκαν σε ομάδα και έχοντας συγκεκριμένους ρόλους, διέπραξαν διαρρήξεις σπιτιών στο Ζευγολατιό Σερρών, την ώρα που οι ένοικοι κοιμόντουσαν. Οι προαναφερόμενοι έμπαιναν από ανασφάλιστο παράθυρο ή μετά από παραβίασης στα σπίτια και διέπραξαν συνολικά μία ληστεία, δύο κλοπές και μία απόπειρα κλοπής κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 28.06.2014 αφαιρώντας χρυσαφικά, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν οι παρακάτω περιπτώσεις:
Ληστεία σε βάρος 67χρονης, όπου οι δράστες μπήκαν στο σπίτι της και, αφού ο 19χρονος την ακινητοποίησε και της άσκησε σωματική και ψυχολογική βία, της αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα.
Διάρρηξη στο σπίτι ενός 64χρονου, από την οποία αφαιρέθηκαν χρηματικό ποσό και μία μεταλλική ζώνη.
Διάρρηξη στο σπίτι μίας 50χρονης, από την οποία αφαιρέθηκαν χρηματικό ποσό και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.
Απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι ενός 77χρονου, από την οποία δεν αφαιρέθηκε κάτι.

Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δύο άγνωστων ανδρών.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.