Παράταση άλλων 10 ημερών για το νέο πλοίο που θα κάνει το δρομολόγιο Καβάλας- Θάσου

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών περί νέας παράτασης που ζητήθηκε για την ένταξη του οχηματαγωγού πλοίου «Στέλιος Φιλιάγκος» της «Όσιος Δαυίδ ΑΕ» στις ακτοπλοϊκές γραμμές Καβάλας-Θάσου επιβεβαιώθηκαν και επίσημα, καθώς

από το Λιμεναρχείο Καβάλας έγινε γνωστό ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία ζήτησε και πήρε νέα προθεσμία 10 ημερών προκειμένου να προετοιμαστεί το «Στέλιος Φιλιάγκος» (με την σχετική απάντηση να αναμένεται από το υπουργείο ναυτιλίας). Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη αίτηση της «Όσιος Δαυίδ» έκανε λόγο για παράταση 25 ημερών, αρχής γενομένης από την Πρωτομαγιά -οπότε και θα εντάσσονταν στο καλεντάρι των δρομολογίων, με βάση την σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών-. Ωστόσο φαίνεται ότι η παράταση αυτή δεν ήταν αρκετή και η πλοιοκτήτρια εταιρεία ζήτησε εκ νέου προθεσμία 10 ημερών.
Όπως είχαν αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα σε τοπικά ΜΜΕ εκπρόσωποι της ναυτιλιακής εταιρείας, υπήρχε θέμα με την -αρκετά χρονοβόρα- διαδικασία έκδοσης του πιστοποιητικού ασφαλείας (λόγω και της μη συμμόρφωσης των άλλων 2 ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή), ενώ διευκρίνισαν ότι άλλα πιστοποιητικά ασφαλείας χρειάζονται τα πλοία για την γραμμή Καβάλας-Πρίνου και άλλα για την γραμμή Κεραμωτής-Λιμένα (τα δύο μεγάλα πλοία που κάνουν το δρομολόγιο Πρίνου-Καβάλας έχουν το μεγάλο πιστοποιητικό). Οι ίδιοι εκπρόσωποι έκαναν λόγο για καταστρατήγηση αποφάσεων του υπουργού ναυτιλίας, ενώ επεσήμαναν πως όλα τα πλοία υποχρεούνται να διαθέτουν το επίμαχο πιστοποιητικό.

kavalapress.gr