Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΦόβος και τρόμος οι λύκοι στους Προμάχους Αριδαίας (ΦΩΤΟ)

Φόβος και τρόμος οι λύκοι στους Προμάχους Αριδαίας (ΦΩΤΟ)

Κτηνοτρόφοι του Δημοτικού Διαμερίσματος Προμάχων, αλλά και των γύρω χωριών του Δήμου Αλμωπίας, τις τελευταίες δέκα ημέρες νιώθουν την… «ανάσα» των λύκων όπως χαρακτηριστικά περιγράφουν στο pellanews.gr με πολλούς να μετρούν απώλειες δεκάδων ζώων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κτηνοτρόφος από τη Σωσάνδρα όπου μετρά απώλειες 40 προβάτων από το «στόμα» των λύκων.

lukoi-probata-promaxoi-epithesi4.jpg

«Τους περιμένουμε με τις καραμπίνες πλέον» σημειώνουν ενώ απορούν για τη συμπεριφορά τους μιας και δείχνουν ότι δεν φοβούνται ούτε τα τσομπανόσκυλα.

lukoi-probata-promaxoi-epithesi3.jpg
Ίχνη στο χώμα και στον μαντρότοιχο από λύκο. Ο κτηνοτρόφος αναγκάστηκε να βάλει και σίδερα. Δε μπορούσε να πιστέψει ότι πήδηξε τόσο ψηλά

«Πήδηξε τον μαντρότοιχο» περιγράφει άλλος κτηνοτρόφος από τους Προμάχους ενώ συγχωριανός του συνάδελφος έχει υλικό σε κάμερα που δείχνει ότι μέσα σε 6 με 7 λεπτά κάνει όλη τη ζημιά.

«Είμαστε απεγνωσμένοι, έχουμε που έχουμε τα προβλήματα μας, τις τελευταίες ημέρες αναγκαζόμαστε να ξενυχτάμε με τις καραμπίνες για να τους αντιμετωπίσουμε» αναφέρουν οι αιγοπροβατοτρόφοι.

lukoi-probata-promaxoi-epithesi.jpg

«Ξέραμε ότι υπάρχει κίνδυνος όταν βγάζουμε τα ζώα στη βοσκή αλλά αυτές τις επιθέσεις στα μαντριά μας δεν τις έχουμε ζήσει χρόνια τώρα» εξηγούν και προσπαθούν να κατανοήσουν από πού προέκυψαν τόσοι λύκοι ξαφνικά!

lukoi-probata-promaxoi-epithesi2.jpg
Άλλος ένας στάβλος που ενισχύθηκε με πλέγμα

Πηγή: Pella News

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα