Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΦλώρινα: Υπόθεση οικονομικής απάτης μέσω διαδικτύου εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές

Φλώρινα: Υπόθεση οικονομικής απάτης μέσω διαδικτύου εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές

Στην εξιχνίαση υπόθεσης απάτης και παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων, που τελέστηκε τέλη Νοεμβρίου 2023 προέβησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου.

Συγκεκριμένα στις 28 Νοεμβρίου 2023, δύο γυναίκες, ηλικίας 47 και 59 ετών, κατήγγειλαν τότι έπεσαν θύματα απάτης καθώς μετά από επικοινωνία που είχαν, μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, με άτομο, που είχε αποκτήσει παράνομη πρόσβαση στο προφίλ λογαριασμού φιλικού τους προσώπου και προσποιούμενο τον υποτιθέμενο φίλο τους, πείστηκαν να αγοράσουν προπληρωμένες κάρτες, συνολικής αξίας 700 ευρώ και να του αποστείλουν τους κωδικούς των καρτών, τις οποίες και εξαργύρωσε.

Μετά από έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός  34χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη και παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων. Για την υπόθεση διενεργήθηκε προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου και ακολούθως σχηματίστηκε δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα