Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΤουρκία: Συνεχίζονται οι απελάσεις και απαγορεύσεις εισόδου Ελλήνων επιστημόνων

Τουρκία: Συνεχίζονται οι απελάσεις και απαγορεύσεις εισόδου Ελλήνων επιστημόνων

- Advertisement -

Την μονομερή πρακτική να χαρακτηρίζει ως “ανεπιθύμητους” και να απελαύνει Έλληνες πολίτες που “τυχαίνει” να είναι επιστήμονες και ερευνητές ή στελέχη ποντιακών συλλογικών φορέων εξακολουθεί να εφαρμόζει η Τουρκία.

Συγκεκριμένα τα ξημερώματα του Σαββάτου, 29 Ιουνίου, ο Αλεξανδρουπολίτης ιστορικός, συγγραφέας και επί σειρά ετών δημοσιογράφος, κ. Νίκος Πετρίδης, ταξίδευε με προορισμό τον Πόντο και τον Καύκασο, αλλά η τουρκική αστυνομία δεν του επέτρεψε να συνεχίσει, αφού το σύστημα ασφαλείας έδειξε οτι έχει χαρακτηριστεί ως “ανεπιθύμητος” (persona non grata). Αφού οδηγήθηκε στα γραφεία της αστυνομίας, του επιδόθηκε επίσημο έγγραφο που αναφέρει οτι του έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου και παρουσίας στην Τουρκία και μετά από τις σχετικές γραφειοκρατικές διατυπώσεις, μεταφέρθηκε με περιπολικό στην ελληνική πλευρά όπου ενημερώθηκαν οι Έλληνες αστυνομικοί.

Το ενδιαφέρον με τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι οτι ο κ. Νίκος Πετρίδης ταξιδεύει πολλά χρόνια σε όλη την Τουρκία και μάλιστα εγκαταστάθηκε μόνιμα και έζησε επί σειρά ετών στη γειτονική χώρα, χωρίς να έχει σημειωθεί το παραμικρό πρόβλημα. Έχει πραγματοποιήσει καταγραφές και έρευνα ιστορικού ενδιαφέροντος σε όλη την Μικρά Ασία και σύμφωνα με πληροφορίες διέθετε τουρκική ταυτότητα αλλοδαπού (ως Έλληνας υπήκοος), άδεια παραμονής και άδεια εργασίας στην Τουρκία, καθώς και λευκό τουρκικό ποινικό μητρώο.

Πηγή:e-evros.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα