Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΤον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των υγειονομικών ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των υγειονομικών ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Τον άμεσο και υποχρεωτικό εμβολιασμό όλου του υγειονομικού προσωπικού δημόσιων και ιδιωτικών μονάδων υγείας καθώς και του προσωπικού κλειστών δομών περίθαλψης ευπαθών ομάδων, ζητεί η Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας (Ι.Σ.Κ.).

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας συνήλθε σε Σώμα την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να εξετάσει τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει, μετά και την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού τόσο σε περιοχές της Καβάλας όσο και στη Θάσο.

Ο Ι.Σ.Κ. υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι «είναι μέγιστη η υποχρέωση της διασφάλισης της δημόσιας υγείας από τους ίδιους τους ταγούς της», ενώ παράλληλα συγχαίρει τη συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών της Καβάλας που ήδη εμβολιάστηκαν. «Η επίκτητη ανοσία των ιατρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «μαζί με τη φυσική ανοσία των συνάδελφων που νόσησαν αγγίζει το 90%».

Επίσης, στην ανακοίνωση του Ι.Σ.Κ., ζητείται από το υπουργείο Υγείας, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας να απεμπλακεί από τη διαδικασία των εμβολιασμών, προκειμένου να αποφορτιστεί. Επιπλέον, τα μέλη του Ι.Σ.Κ. δηλώνουν πως είναι έτοιμα να συνδράμουν, ώστε να ενισχύσουν οποιοδήποτε εμβολιαστικό κέντρο εκτός νοσοκομείου με εθελοντές από τα μέλη του, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την ανακούφιση και ανάκτηση δυνάμεων των εν δράσει συναδέλφων του.

Oι γιατροί ζητούν επίσης «να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις στις κλινικές νοσηλείας ασθενών με covid-19, να αναβαθμιστεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τόσο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όσο και με αύξηση συμβασιούχων ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών και να προχωρήσει η διαρκής και στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση».

Την προηγούμενη εβδομάδα επίσης, με πρωτοβουλία της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασίας Αντωνίου- Πούγγουρα έγινε τηλεδιάσκεψη και των πέντε προέδρων των ιατρικών συλλόγων της Περιφέρειας Α.Μ.- Θ, στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την αύξηση των κρουσμάτων σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Εκείνο που τονίστηκε είναι ότι επιβάλλεται ο εμβολιασμός όλων των υγειονομικών και μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση θα σταλεί επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, από την οποία εκτός των άλλων θα ζητείται η λήψη άμεσων μέτρων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα