Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣωματεία Θάσου και Καβάλας: «Ξεκρέμαστο» το νησί από πλοίο επιφυλακής

Σωματεία Θάσου και Καβάλας: «Ξεκρέμαστο» το νησί από πλοίο επιφυλακής

Με μια σκληρή ανακοίνωση, εργατικά Σωματεία της Θάσου και της Καβάλας καταγγέλλουν τη μεταφορά ασθενών από το νησί στην Καβάλα με καΐκια και ρυμουλκά,

καθώς «το νησί να μένει “ξεκρέμαστο” από πλοίο επιφυλακής για δυο μέρες την εβδομάδα εν μέσο καλοκαιριού, την ώρα που ακόμη και το σκάφος του λιμενικού είναι χαλασμένο» και απαιτούν από το Υπουργείου Ναυτιλίας να δώσει αμέσως λύση στο θέμα.

Η ανακοίνωση των Σωματείων

Στο ίδιο έργο θεατές, η πολιτική του «δώστα όλα» της κυβέρνησης στους εφοπλιστές απελευθερώνει την ασυδοσία και αυθαιρεσία τους, ώστε τις ανάγκες του νησιού να τις «πετάνε στα σκουπίδια».

Για πολλοστή φορά έχουμε καταγγείλει την απαράδεκτη στάση του πλοιοκτήτη Φιλιάγκου, ο οποίος αρνείται επανειλημμένα να βάλει βάρδια πλοίου επιφυλακής μεταφοράς ασθενή μετά το πέρας των δρομολογίων, με αποτέλεσμα το νησί να μένει «ξεκρέμαστο» από πλοίο επιφυλακής για δυο μέρες την εβδομάδα εν μέσο καλοκαιριού, την ώρα που ακόμη και το σκάφος του λιμενικού είναι χαλασμένο και μεταφέρονται οι ασθενείς στην Καβάλα με καΐκια και ρυμουλκά.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μπουκώνει στο χρήμα τους εφοπλιστές με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, με τις αυξήσεις-φωτιά στα εισιτήρια.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και των υπηρεσιών του για να προγραμματιστούν τα πλοία επιφυλακής κυκλικά εναλλακτικά με όλα τα πλοία που δρομολογούνται στις πορθμειακές γραμμές Θάσου-Καβάλας με ευθύνη του ΥΕΝ σε καθημερινή βάση 365 μέρες τον χρόνο
  • Να υποχρεούνται όλα τα πλοία που δρομολογούνται στις γραμμές Θάσου-Καβάλας να εκτελούν βάρδια πλοίου επιφυλακής
  • Να σταματήσει η ανοχή του ΥΕΝ στην αδιαλλαξία του πλοιοκτήτη Φιλιάγκου

Οι διοικήσεις των Σωματείων
Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας-Θάσου
Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Νομού Καβάλας
Σωματείο Συνταξιούχων Καλλιράχης
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου
Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο»

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα