Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣυντριβή Antonov: Ουκρανικής καταγωγής όλοι οι επιβαίνοντες - Βλήματα όλμων μετέφερε το...

Συντριβή Antonov: Ουκρανικής καταγωγής όλοι οι επιβαίνοντες – Βλήματα όλμων μετέφερε το αεροσκάφος

Το μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov που συνετρίβη κοντά στην Καβάλα μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό και ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπαγκλαντές, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς.


Το αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μέγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάχα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμάν και το Ριάντ, ανέφερε ο Στεφάνοβιτς.

Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρία και αγοραστής ήταν το υπουργείο Άμυνας του Μπαγκλαντές.

Ο κ. Στεφάνοβιτς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών ήταν νόμιμη και είχε την έγκριση του σερβικού υπουργείου Άμυνας. Το αεροσκάφος, όπως γνωστοποίησε, ανήκε σε ουκρανική εταιρία αερομεταφορών.

Νωρίτερα, ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Βαντίμ Σαμπλούκ που βρέθηκε στο σημείο ενημέρωσε τις αρχές πως όλοι οι νεκροί είναι ουκρανικής καταγωγής.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα