Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣυλλήψεις για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και...

Συλλήψεις για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης

Στην εξιχνίαση πέντε συνολικά υποθέσεων απατών σε βάρος ηλικιωμένων σε Καβάλα, Δράμας και Ροδόπης προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Εν πρώτοις την Πέμπτη 19 και το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας συνέλαβαν έναν Έλληνα και έναν αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται. Συγκεκριμένα όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον γιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με πέντε ηλικιωμένους σε Καβάλα, Δράμα και Ροδόπη. Ακολούθως με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσε χρηματικά ποσά. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας άγνωστη γυναίκα συνεργός του προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο των ηλικιωμένων, προκειμένου να τους πείσει να παραδώσουν τα χρήματα.

Αντίστοιχα με τον ίδιο τρόπο οι δράστες από 14 μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου απέσπασαν χρήματα, τιμαλφή και κοσμήματα από τέσσερις ηλικιωμένους. Τα κλοπιμαία παραλάμβανε οποία παραλάμβανε ο δράστης, ο οποίος στη συνέχεια τα παρέδιδε στον αλλοδαπό συνεργό του. Παράλληλα όπως διαπιστώθηκε ο αλλοδαπός δράστης εμπλέκεται και σε ακόμα μία υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στις 1 Ιουλίου σε περιοχή της Ροδόπης. Συνολικά οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αποκόμισαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 40.300 ευρώ, δεκαπέντε χρυσές λίρες και χρυσαφικά.

Ωστόσο την  Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου κατόπιν οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, ο Έλληνας δράστης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, ενώ από τις συνεχιζόμενες έρευνες και σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης και του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης εντοπίσθηκε χθες και συνελήφθη ο αλλοδαπός δράστης. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε μεταξύ άλλων το χρηματικό ποσό των 8.100 ευρώ καθώς επίσης ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα