Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣυγκίνηση για την 62χρονη νοσηλεύτρια στην Καβάλα: «Πάλεψε γενναία - Δεν είχε...

Συγκίνηση για την 62χρονη νοσηλεύτρια στην Καβάλα: «Πάλεψε γενναία – Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Καβάλας, Κατερίνα Πετράκη, αναφορικά με τη δύσκολη κατάσταση στην περιοχή της με τον κορωνοϊό.

«Χάσαμε μέσα σε δύο 24ωρα δύο συναδέλφους. Έναν διοικητικό υπάλληλο, πρώην νοσηλευτή, και χθες χάσαμε τη συνάδελφό μας νοσηλεύτρια. Κανείς δεν ξέρει που είχε κολλήσει η γυναίκα. Ήταν κάτοικος Δράμας, είναι υψηλό εκεί το ιικό φορτίο. Αλλά κανείς δεν ξέρει», είπε η κ. Πετράκη. «Η συνάδελφος νοσηλευόταν αρκετές ημέρες, και σχεδόν 20 μέρες σε ΜΕΘ. Πάλεψε γενναία, δυστυχώς όμως υπέκυψε. Υποκείμενα νοσήματα που να δικαιολογούν αυτή την εξέλιξη, θα έλεγα πως δεν είχε. Αν είχε βαριά υποκείμενα νοσήματα, θα είχε πάρει και άδεια ειδικού σκοπού και δεν θα δούλευε. Ο συνάδερφος που κατέληξε πριν δύο 24ωρα ήταν 52 ετών», συνέχισε η ίδια.

«Όταν χάνεται ένας άνθρωπος μέσα από ένα σπίτι υπάρχει μια οικογένεια από πίσω που θρηνεί. Επίσης είναι τραγικές οι συνθήκες νοσηλείας. Η μοναξιά είναι απίστευτη, δεν μπορεί κανείς να τους επισκεφτεί. Βλέπουν μόνο νοσηλευτές ντυμένους σαν αστροναύτες», τόνισε η κ. Πετράκη. «Μπορώ να πω ότι από όσα βλέπω σε ένα μεγάλο ποσοστό τηρούνται τα μέτρα. Το τελευταίο διάστημα νοσούν 40 συνάδελφοί μου και άλλη μία συνάδελφός μου δίνει μάχη στη ΜΕΘ», κατέληξε η ίδια.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα