Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣτο προσκήνιο η ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Λέσβου

Στο προσκήνιο η ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Λέσβου

Στο προσκήνιο εκ νέου το ζήτημα της ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με την Λέσβο, έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου της κ. Πάρης Παπαδάκης στον αρμόδιο υπουργό.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Έβρου με την Ελληνική Λύση κ. Παπαδάκης ρώτησε τον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής αναφορικά με τις προθέσεις του στο ζήτημα της ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεση Αλεξανδρούπολης και Λέσβου, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για αυτή και από τις δύο τοπικές κοινωνίες. Αναλυτικότερα στην ερώτηση αναφέρονται τα ακόλουθα:

“ΘΕΜΑ: “Ακτοπλοϊκή κι αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης με Λέσβο»
Κύριε Υπουργέ,
Όπως πληροφορηθήκαμε, σε πρόσφατες δηλώσεις εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου εξέφρασε το αίτημα της ακτοπλοϊκής κι αεροπορικής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με τη Λέσβο. Το εν λόγω αίτημα εδράζεται στην πρόθεση της Ένωσης να αυξηθεί τόσο η προσβασιμότητα της Λέσβου από τη Θράκη όσο και να συνδεθεί το νησί, δια της Αλεξανδρούπολης, με την αγορά των Βαλκανίων.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Ποια είναι η θέση σας, σχετικά με το αναφερόμενο αίτημα και τι προτίθεστε να πράξετε, εφόσον συναινείτε στη βάση του αιτήματος, προκειμένου να συνδεθεί η Αλεξανδρούπολη με τη Λέσβο, ώστε να επαυξηθεί το τουριστικό προϊόν στο νησί από τα Βαλκάνια;
Ο ερωτών Βουλευτής
Παπαδάκης Παράσχος”

Επισημένεται πως την εν λόγω σύνδεση ζητούν και οι ξενοδόχοι του νησιού, καθώς όπως τονίζουν θα προσελκύσει επισκέπτες από τα Βαλκάνια που έχουν άμεση πρόσβαση από την Αλεξανδρούπολη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει καταθέσει πρόταση για σύνδεση Αλεξανδρούπολης με Μυτιλήνη ενώ έχει προχωρήσει και το αίτημα για ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Πηγή:e-evros.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα