Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣτην τελική ευθεία για το Πανηγύρι του Αγίου Μάμαντος

Στην τελική ευθεία για το Πανηγύρι του Αγίου Μάμαντος

Από τις 29 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου στην εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμαντος θα «χτυπά η καρδιά» των δρώμενων της Χαλκιδικής, Πρόκειται για μια εμποροπανήγυρη που θεσμοθετήθηκε από τη δεκαετία του 1930 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με αφορμή τον εορτασμό της ομώνυμης εκκλησίας. Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η περιφορά της εικόνας, ωστόσο το πανηγύρι ξεκινά μερικές μέρες νωρίτερα και μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου που θα διαρκέσει περιμένει – όπως κάθε χρόνο – χιλιάδες επισκέπτες από τη Χαλκιδική και όχι μόνο.

Οι εκδηλώσεις

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια του πανηγυριού, πραγματοποιούνται καθημερινά πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων πολιτιστικών συλλόγων και χορωδιών, της Χαλκιδικής και όχι μόνο, αλλά και συναυλίες.
Έτσι, την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, μετά την Περιφορά Ιεράς Εικόνας Αγίου Μάμαντος και την τέλεση του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, στις 21.00 θα ξεκινήσουν στο χώρο της ΕΠΟΚΑΜ οι χορευτικές εκδηλώσεις, με την Παιδική Χορευτική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Μάμαντος να παρουσιάζει χορούς από τη Χαλκιδική και Μακεδονία και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Τρίγλιας να παρουσιάζει χορούς από τη Μακεδονία. Η βραδιά θα κλείσει με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Μάμαντος με χορούς από τα χωριά των Μεταξάδων Ν. Έβρου.
Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 8.00 θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 21.00 θα ξεκινήσει η συναυλία των αδελφών Τσικούρη.
Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί η συναυλία αφιέρωμα σε μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες με τις πενιές του μοναδικού στο είδος του Μανώλη Καραντίνη.
Την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, στις 21.00 θα υπάρχει παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα “Σαλονικιώτικο Τακίμι“.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα