Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣτην κορυφή του κόσμου τρίγωνα Πανοράματος και μπουγάτσα

Στην κορυφή του κόσμου τρίγωνα Πανοράματος και μπουγάτσα

Στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα γλυκά σε παγκόσμιο επίπεδο σύμφωνα με το Taste Atlas βρίσκονται τρία Ελληνικά γλυκά με τα δύο να προέχονται από την Βόρεια Ελλάδα.

Ο λόγος για τα τρίγωνα Πανοράματος, την μπουγάτσα και τα πιταράκια της Μήλου. Αναφορικά με τα τρίγωνα Πανοράματος, αυτά βρίσκονται στην τρίτη θέση της εν λόγω λίστας. με την φήμη τους να ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, με τους επισκέπτες να σχηματίζουν ουρές σε ζαχαροπλαστεία για να δοκιμάσουν το ξακουστό γλυκό. Το κρατσανιστό φύλλο με τη γλυκάδα του σκάει μέσα στο στόμα και η απαλή, συννεφένια κρέμα γεμίζει τον ουρανίσκο.

Παράλληλα η μπουγάτσα κατατάσσεται στην τέταρτη θέση. Έλκοντας την καταγωγή από τη περίοδο της Ανατολικής Ρωμαϊκής (Ρωμαίικης) Αυτοκρατορίας, όταν η Κωνσταντινούπολη ήταν Ελληνική, ξεκίνησε ως ζύμη που γεμιζόταν με πολλές γλυκές και αλμυρές γεμίσεις και αποτελεί μια παραδοσιακή, χωριάτικη ελληνική πίτα που αποτελείται από φύλλο ζαχαροπλαστικής με γέμιση σιμιγδαλένιας κρέμας, αν και υπάρχουν παραλλαγές με κιμά ή τυρί.π Το όνομα του πιάτου είναι παράγωγο της οθωμανικής λέξης “πογάτσα”, που δηλώνει μια πίτα γεμάτη με τυρί. Με την πάροδο του χρόνου, η μπουγάτσα εξελίχθηκε ώστε να ενσωματώνει ένα αραιό ρολό, χειροποίητο φύλλο ζαχαροπλαστικής. Καθώς πολλοί Τούρκοι μετανάστες εγκαταστάθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, η μπουγάτσα έγινε σπεσιαλιτέ των Σερρών και της Θεσσαλονίκης.

Τέλος στην έβδομη θέση βρίσκονται τα πιταράκια τα οποία αποτελούν μια σπεσιαλιτέ της Μήλου, που αποτελείται από μικρά γλυκά σε σχήμα μισοφέγγαρου γεμισμένα με τυρί. Η ζύμη ζαχαροπλαστικής γίνεται συνήθως με αλεύρι, ελαιόλαδο, ξύδι ή χυμό λεμονιού, αλάτι και χλιαρό νερό, ενώ η γέμιση μπορεί να είναι τόσο απλή όσο θρυμματισμένο ντόπιο τυρί (όπως μανούρα) ανακατεμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Άλλες παραλλαγές της γέμισης τυριού περιλαμβάνουν ένα μείγμα από ντόπιο τυρί μυζήθρα, αυγά, δυόσμο και αλάτι ή έναν συνδυασμό από ψιλοκομμένα κόκκινα κρεμμύδια με ξηρό τυρί Melian. Υπάρχει επίσης μια γλυκιά εκδοχή της ζύμης που χρησιμοποιεί μια γέμιση από τυρί μυζήθρα, ζάχαρη, αυγά και κανέλα» αναφέρει το Taste Atlas. Επιπλέον στις πρόσφατες λίστες που δημοσιεύθηκαν από το Taste Atlas ξεχώρισαν τέσσερις Ελληνικές πόλεις, που βρίσκονται στις 50 καλύτερες του κόσμου για φαγητό, αλλά και 7 ελληνικά τυριά μέσα στα τοπ του κόσμου.

Πηγή:xronos.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα