Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣτην Κομοτηνή ο τίτλος της Εθνικής Πρωτεύουσας νεολαίας για το 2024

Στην Κομοτηνή ο τίτλος της Εθνικής Πρωτεύουσας νεολαίας για το 2024

Η Κομοτηνή επιλέχθηκε ως η Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας για το έτος 2024, όπως προέκυψε στο πλαίσιο τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ακρόπολης παρουσία της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κας. Σοφίας Ζαχαράκη.
Συγκεκριμένα ο δήμος Κομοτηνής ήταν στους πέντε που προκρίθηκαν και συμμετείχαν στο δεύτερο στάδιο αξιολόγησης μαζί με τους δήμους Θέρμης, Λαρισαίων, Νεάπολης Συκεών και Ορεστιάδας. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Ιωάννης Γκαράνης δήλωσε πως “Η πρώτη μας θητεία ολοκληρώνεται με μια πολύ ευχάριστη είδηση, καθώς η πόλη μας ανακηρύχτηκε Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024. Η δυναμική της χάρη στην ενεργό και ουσιαστική παρουσία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αλλά και όλου του μαθητικού και νεανικού πληθυσμού είναι γνωστή στους ντόπιους, μένει ταυτόχρονα ανεξίτηλη χαραγμένη στη μνήμη κάθε επισκέπτη.
Στην Κομοτηνή, στους νέους της Κομοτηνής, στους γηγενείς, τους φοιτητές αλλά και τους εργαζόμενους, αξίζει αυτός ο τίτλος. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με όλους τους φορείς που συνδέονται με τη νεολαία, όπως είναι το exagono και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, για να γίνουν εκείνες οι παρεμβάσεις που αξίζουν στην τιμητική αυτή ονομασία.
Η συμπερίληψη νέων από διαφορετικές ομάδες πληθυσμιακές αλλά και νέων με αναπηρίες είναι ένα στοίχημα που διεκδικούμε να κερδίσουμε βήμα με το βήμα, μαζί με τους νέους μας».
Επισημαίνεται πως η Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024 είναι μία νέα πρωτοβουλία θεσμοθέτησης τιμητικού τίτλου που απονέμεται σε έναν από τους δήμους της χώρας, και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας. Η πρωτοβουλία υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Πηγή:thrakinea.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα