Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣτα Σήμαντρα Χαλκιδικής χτυπά η καρδιά της Αποκριάς

Στα Σήμαντρα Χαλκιδικής χτυπά η καρδιά της Αποκριάς

Στην Χαλκιδική και συγκεκριμένα στα Σήμαντρα χτυπά η καρδιά του φετινού καρναβαλιού, καθώς εκεί αναμένεται να λάβει χώρα σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους από τις 7 μέχρι τις 18 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα η εκκίνηση των εκδηλώσεων θα δοθεί την Τσικνοπέμπτη 7 Μάρτιου στις 11:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία Σημάντρων, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη του καρναβαλιού. Εκεί σε αυτές θα συμμετέχουν σέρνοντας τον χορό και το γαϊτανάκι οι μαθητές των σχολείων του οικισμού. Την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει ο Dj Lampropoulos ενώ θα ακολουθήσει γλέντι με ψήσιμο, κάτω από το κιόσκι.
Η συνεχεία θα δοθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 19:00 το απόγευμα στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει πάρτι νεολαίας με τον τράπερ Light, συνοδεία του Dj Lazaridis.

Ακολούθως το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 19:00 θα λάβει χώρα λαϊκό γλέντι με τον κ. Πάρη Ευαγγέλου, συνοδεία του γνωστού Dj Anestis Menexes, ενώ στις 12:00 το πρωί της Κυριακής 17 Μαρτίου σειρά παίρνει το πάρτι για τους μικρούς φίλους με υπαίθριο τσίρκο, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, κλόουν και ακροβατικά κόλπα. Οι ημερήσιες εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 19:00 με την βραδινή παρέλαση καρναβαλιστών και πεζοπόρων τμημάτων με θέμα της την Disco. H βραδιά κλείνει με ξέφρενο Disco Party με την γνωστή μουσική παραγωγό και Dj Efi back.

Η σειρά των εκδηλώσεων της Αποκριάς, εν όψει και της περιόδου της Σαρακοστής κλείνει την Kαθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου με το πατροπαράδοτο πέταγμα χαρταετού στην περιοχή “Σφαγεία” στις 10:00 το πρωί, υπό την αιγίδα του λαογραφικού ομίλου Σημάντρων. Κατόπιν θα ακολουθήσουν δωρεάν κούλουμα για όλους στην κεντρική πλατεία Σημάντρων  με την τις εκδηλώσεις να ντύνει μουσικά ο Dj thomas Tolios. Ακόμα στις 14:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, με βασίλισσα καρναβαλιού την Αναστασία Γιούσεφ, ενώ θα ακολουθήσει η παρέλαση πεζοπόρων τμημάτων και αρμάτων. Την παρουσίαση όλων των εκδηλώσεων θα κάνει η Έλενα Κρεμλίδου (Mariposa).

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα