Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣε κατάληψη προχώρησαν μαθητές σχολείου των Σερρών - Ζητούν τη συνέχιση της...

Σε κατάληψη προχώρησαν μαθητές σχολείου των Σερρών – Ζητούν τη συνέχιση της τηλεκπαίδευσης

Σε κατάληψη προχώρησαν από σήμερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Σερρών, αντιδρώντας στην επανέναρξη των διά ζώσης μαθημάτων και ζητώντας τη συνέχιση της τηλεκπαίδευσης.

Χθες, οι μαθητές πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματά τους, ενώ σήμερα αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους, προχωρώντας σε κατάληψη.

Μάλιστα, οι πρόεδροι των τμημάτων του σχολείου προχώρησαν στη συγκέντρωση υπογραφών, οι οποίες μαζί με σχετικό ψήφισμα, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών, αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο Πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Σερρών Βασίλης Τσακιρίδης, μιλώντας προ ημερών στο Infonews24 εξήγησε τους λόγους:
«Δεν είμαστε 15 και 18 χρόνων και ο μέσος όρος των μαθητών ξεπερνά τα 50 έτη. Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Από τη στιγμή που ανακοίνωσε η λαλίστατη Υπουργός Παιδείας ότι δεν θα λειτουργήσουν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, καθώς οι μαθητές είναι κάποιας ηλικίας, δεν καταλαβαίνω το λόγο για τον οποίο πρέπει να ανοίξει και το δικό μας σχολείο. Πόσω μάλλον, όταν μας λένε ότι πρόκειται για πανδημία κι όχι για γρίπη, ότι αναμένουμε και τρίτο κύμα κι ότι ο ιός μεταλλάσσεται. Υπεράνω όλων είναι η υγεία».

Πηγή: Infonews24 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα