Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣαμοθράκη: Η δημοτική αρχή του νησιού ζητά εξαίρεση από τα μέτρα για...

Σαμοθράκη: Η δημοτική αρχή του νησιού ζητά εξαίρεση από τα μέτρα για την πανώλη των αιγοπροβάτων

Την εξαίρεση της Σαμοθράκης από τα απαγορευτικά, λόγω της πανώλης των αιγοπροβάτων, μέτρα αιτείται από την Ελληνική κυβέρνηση ο δήμαρχος του Θρακικού νησιού, κ. Αθανάσιος Βίτσας.

Συγκεκριμένα ο κ. Βίτσας ζητά να επιτραπεί η λειτουργία του τοπικού σφαγείου υπό την ευθύνη της κτηνιατρικής υπηρεσίας. Μάλιστα, προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε αμφιβολία, τα ζώα που θα σφαγούν θα προέρχονται μόνο από το νησί και το κρέας θα προορίζεται επίσης μόνο για το νησί. Δηλαδή δεν πρόκειται να γίνει καμία μετακίνηση ζώων ή κρέατος από και πρός τη Σαμοθράκη. Πρόκειται για ένα αίτημα που βασίζεται στην λογική ότι αφού στο νησί έγιναν έλεγχοι και δεν έχει εντοπιστεί κρούσμα της ασθένειας. Οπότε η κατάσταση μπορεί κάλλιστα να διαφυλαχθεί και ο κόσμος να εξυπηρετηθεί, καθώς μέχρι τώρα, οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Οι επισκέπτες ζητούν κατσικάκι και αυτοί δεν μπορούν να τους εξυπηρετήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τα απανωτά κρούσματα και τη θανάτωση ζώων λόγω της πανώλης των αιγοπροβάτων, έχουν επιβληθεί αυστηρά μέτρα σε όλη τη χώρα. Η σφαγή και διάθεση αιγοπροβάτων απαγορεύτηκε, καθώς και η μεταφορά αυτών μεταξύ περιοχών. Ωστόσο επιτρέπεται μόνο η κατανάλωση εισαγόμενων κρεάτων, κάτι που ξεσήκωσε αντιδράσεις. Ειδικά για όσα εισάγονται από τη Ρουμανία υπάρχουν ισχυρές επιφυλάξεις, αφού στη χώρα αυτή εντοπίστηκε αρχικά εξάπλωση της νόσου.

Πηγή:e-evros.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα