Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣαμοθράκη: Ακατάλληλο κρίθηκε το πόσιμο νερό σε περιοχές του νησιού

Σαμοθράκη: Ακατάλληλο κρίθηκε το πόσιμο νερό σε περιοχές του νησιού

Ακατάλληλο κρίθηκε το πόσιμο νερό σε περιοχές της Σαμοθράκης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος του νησιού κ. Θανάσης Βίτσας, σε έκτακτη ενημέρωση για το εν λόγω ζήτημα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 14:30 το μεσημέρι ο δήμος παρέλαβε από το εργαστήριο τα αποτελέσματα ανάλυσης πόσιμου νερού, στο οποίο σύμφωνα και με προηγούμενη ενημέρωση, στις περιοχές της Καμαριώτισσας, του Προφήτη Ηλία και της Παλαιόπολης βρέθηκαν μικροβιολογικές επιβαρύνσεις πέραν των ορίων που το καθιστούν ακατάλληλο για πόση μέχρι την αποκατάστασή των κρίσιμων παραμέτρων. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σε σύσκεψη του με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και το σύνολο της τεχνικής υπηρεσίας για την λήψη άμεσων μέτρων.

Συγκεκριμένα με καθοδήγηση ειδικού πραγματοποιήθηκε έκτακτη χλωρίωση, ενώ υπήρξε επικοινωνία με συνεργαζόμενη εταιρεία προκειμένου να γίνει άμεση ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμός όλων των συστημάτων χλωρίωσης που είχαν εγκατασταθεί πριν από επτά χρόνια. Σε πρώτη φάση πραγματοποιήθηκε διανομή νερού κατ’ οίκον στον Προφήτη Ηλία και την Παλαιάπολη επειδή στους οικισμούς αυτούς δεν υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής προμήθειας. Τέλος κατόπιν συνεννόησης με τον περιφερειάρχη και τον περιφερειακό διευθυντή πολιτικής προστασίας αποστέλλονται 14 παλέτες εμφιαλωμένου νερού το οποίο από την στιγμή της παραλαβής του θα διανέμεται με προτεραιότητα στην Καμαριώτισσα. Παράλληλα επισήμανε ότι για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση.

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα