Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣέρρες: Συνέλαβαν την «εισπράκτορα» σπείρας με δέκα απάτες

Σέρρες: Συνέλαβαν την «εισπράκτορα» σπείρας με δέκα απάτες

Δεν περνάει μέρα που να μην καταγραφούν απάτες ή απόπειρες σε βάρος ηλικιωμένων από κυκλώματα που τους τρομοκρατούν με τροχαία στα οποία δήθεν ενεπλάκησαν τα παιδιά τους. Δέκα περιστατικά καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο στην πόλη των Σερρών, αλλά μόνο σε ένα κατάφεραν να πάρουν χρήματα και η Βουλγάρα “εισπράκτορας” συνελήφθη.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ένας άγνωστος τηλεφώνησε σε έναν 89χρονο παριστάνοντας τον αστυνομικό, ισχυρίστηκε ότι η κόρη του προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα με θανάσιμο τραυματισμό ενός μικρού παιδιού και τον έπεισε να παραδώσει στην “εισπράκτορα” το ποσό των 9.500 ευρώ για να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν άμεσα την 46χρονη από τη Βουλγαρία που παρέλαβε τα χρήματα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ηλικιωμένο, ενώ στην κατοχή της κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και δέκα ναρκωτικά χάπια για τα οποία δεν είχε ιατρική συνταγή.

Από την έρευνα προέκυψε, ότι το πρωί της Τετάρτης, τα μέλη του κυκλώματος προσπάθησαν με την ίδια μέθοδο ή παριστάνοντας συγγενείς που έκλαιγαν, να εξαπατήσουν άλλους εννέα ηλικιωμένους στην πόλη των Σερρών ζητώντας χρήματα δήθεν για να υποβληθούν σε επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις. Όμως, οι προθέσεις τους έγιναν αντιληπτές από τα υποψήφια θύματα που δεν ενέδωσαν στις απαιτήσεις τους.

Η 46χρονη αλλοδαπή οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της για σύσταση συμμορίας, απάτη και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών της και για την εξιχνίαση τυχόν άλλων παρόμοιων περιστατικών απάτης.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα