Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣέρρες: Σε βαρύ κλίμα και με ψυχολόγους η επαναλειτουργία του 9ου δημοτικού...

Σέρρες: Σε βαρύ κλίμα και με ψυχολόγους η επαναλειτουργία του 9ου δημοτικού – Οικογένεια 11χρονου: Το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο

«Διαχείριση απώλειας μαθητή- σοκ θανάτου» ήταν το θέμα σήμερα στις σχολικές αίθουσες του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, που επαναλειτούργησε από τις 8.15 έως τις 11.30, παρουσία ψυχολόγου σε κάθε τάξη , μετά την φονική έκρηξη του καυστήρα πριν από επτά ημέρες που στοίχισε τη ζωή ενός 11χρονου μαθητή και τον τραυματισμό άλλων δύο μαθητών.

Οικογένεια 11χρονου: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

Την ίδια ώρα γραπτό αίτημα για αναζήτηση συμπληρωματικών στοιχείων στο πλαίσιο της προανάκρισης για το θάνατο του αδικοχαμένου Βασίλη στην αυλή του σχολείου του, κατέθεσε σήμερα το πρωί στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Σερρών ο πληρεξούσιος Δικηγόρος της οικογένειας του 11χρονου, Δημήτρης Γκολέμης.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Αστυνομικού Μεγάρου ο κ. Γκολέμης τόνισε «Στη φάση αυτή θέλω να τονίσω τρία πράγματα. Πρώτον, σήμερα το σχολείο ξανά λειτουργεί και οι υπαίτιοι της τραγωδίας συνεχίζουν να βρίσκονται στη θέση τους. Καλούμε τους ιεραρχικά, διοικητικά προϊσταμένους τους να κινήσουν τις αρμόδιες διαδικασίες που πρέπει να γίνουν, να αποδοθούν ευθύνες σε διοικητικά και ιεραρχικά σ’ αυτούς που ευθύνονται για το περιστατικό και να απομακρυνθούν αν πρέπει με βάση το διοικητικό δίκαιο από τις θέσεις τους” είπε ο κ. Γκολέμης.
Παράλληλα ζήτησε να σταματήσει η μετάθεση ευθυνών γιατί αυτό προσβάλλει τη μνήμη του αδικοχαμένου μικρού Βασίλη και έκανε γνωστό ότι η οικογένεια είναι αποφασισμένη να πάει μέχρι τέλους την υπόθεση και το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο.

Δήμαρχος Σερρών: Εχω ήδη διατάξει ΕΔΕ για τη διαπίστωση τέλεσης ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων από προσωπικό που υπηρετεί στον Δήμο Σερρών

Σε ανακοίνωση του Δήμου Σερρών νωρίς σήμερα (12/12) το μεσημέρι, την οποία υπογράφει ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης αναφέρει πως ο ίδιος δεσμεύτηκε από την πρώτη στιγμή για την πλήρη διαλεύκανση κάθε πτυχής της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών, προς πάσα κατεύθυνση, συνεργαζόμενος πλήρως με τις αρμόδιες αρχές και παράλληλα με τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
«Ήδη από την ημέρα του δυστυχήματος, με εντολή μου διατάχθηκε κατεπείγουσα διερεύνηση και αναφορά από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Σερρών για όλα τα δεδομένα της υπόθεσης. Επιπλέον, έχω, ήδη, διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης(ΕΔΕ) για τη διαπίστωση τέλεσης ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων από προσωπικό που υπηρετεί στον Δήμο Σερρών. Παράλληλα, με κατεπείγουσα απόφασή μου, ήδη, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την σύσταση Ομάδας Έργου για περαιτέρω έλεγχο ασφάλειας λειτουργίας των Σχολικών και Αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.
Ταυτόχρονα, υπέβαλα αίτημα ως μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε για ορισμό κατεπείγουσας συζήτησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ για τις υποδομές και τον έλεγχο ασφαλείας όλων των Σχολικών και Αθλητικών μονάδων που διαχειρίζονται οι Δήμοι
» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χρυσάφης τονίζει επίσης πως μέσα σε μία έντονα συναισθηματικά φορτισμένη κατάσταση, δεν έπρεπε να θέσει, στις δημόσιες τοποθετήσεις του, ερωτήματα για τα «πώς» και τα «γιατί» της υπόθεσης από τη στιγμή που η έρευνα των αρχών βρισκόταν και βρίσκεται σε εξέλιξη, πως κατανοεί την αγωνία και τη ψυχική κατάσταση του Διευθυντή, των δασκάλων και των γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου αλλά και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, υποστηρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε πρόθεση απόδοσης ευθυνών, καθώς αυτή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη από τη Δικαιοσύνη.

Τέλος – στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με όλους τους Δ/ντές των σχολείων και της εκπαιδευτικής κοινότητας καλεί σε άμεσες συναντήσεις του Δήμου Σερρών με Α) τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών, αίτημα που έχω, ήδη, εκφράσει στον Πρόεδρο του Συλλόγου τις προηγούμενες ημέρες και Β) τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σερρών.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας: Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο

Αύριο Τρίτη (13/12) στη 1 το μεσημέρι το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών «Εμ.Παπάς» οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο καλώντας όλα τα μέλη του, γονείς και κηδεμόνες των μαθητών να συμμετέχουν διεκδικώντας ασφαλή σχολεία για όλους τους μαθητές.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας: Το τραγικό συμβάν δεν οφείλεται στην «κακιά ώρα»

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωση του Συλλόγου για το τραγικό συμβάν στο 9ο Δημοτικό εκφράζονται τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου 11χρονου και παράλληλα η στήριξη του Συλλόγου τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στον Διευθυντή του σχολείου, οι οποίοι βιώσαν αυτό το τραγικό σκηνικό.

«Δυστυχώς, λίγες ώρες μόνο μετά από την απώλεια του μαθητή μας, υπήρξε η εκ προοιμίου στοχοποίηση του Διευθυντή του σχολείου και η μετάθεση ευθυνών στο πρόσωπό του τόσο από την Δημοτική Αρχή όσο και από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πριν ακόμη αναλάβουν έργο οι πραγματογνώμονες» αναφέρει η ανακοίνωση σημειώνοντας πως ο Σύλλογός στηρίζει ηθικά, νομικά και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο χρειαστεί τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Παράλληλα αναφέρει πως το τραγικό συμβάν δεν οφείλεται στην «κακιά ώρα» και εκφράζει την άποψη πως “η διαχρονική αδιαφορία και η κρατική αναλγησία, οι χαμηλοί προϋπολογισμοί για την παιδεία, η πλήρης απαξίωση των σχολικών υποδομών, η υποστελέχωση ή η ανυπαρξία κρατικών δομών ελέγχου και συντήρησης, η κατάργηση του ΟΣΚ, οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα, ελλείψεις και απουσία στοιχειωδών μέτρων προστασίας και ασφάλειας”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στη Δράμα