Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣέρρες: «Σάρωσε» η σπείρα της τηλεφωνικής απάτης με το δήθεν τροχαίο

Σέρρες: «Σάρωσε» η σπείρα της τηλεφωνικής απάτης με το δήθεν τροχαίο

Η σπείρα της γυναίκας και των συνεργών της που κυκλοφορούσαν με το πολυτελές κουπέ τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους ηλικιωμένους και με την πρόφαση πως το παιδί τους προκάλεσε τροχαίο ή τραυματίστηκε σε τροχαίο ζητούσαν λεφτά.

Απ΄ την κυρία Σταυρούλα ζήτησαν 70.000 αλλά έπεσαν στα 10.000 ευρώ. Την γυναίκα την είχαν καρφωμένη στο ακουστικό για 2,5 ώρες τάχα πως μιλούσαν παρουσία εισαγγελέα και διαπραγματεύονταν με τον άλλο εμπλεκόμενο στο ατύχημα το ποσό για να μην τους κυνηγήσει. Τα λεφτά ζήτησαν να τα αφήσει σε κάδο σκουπιδιών.

Συνολικά, πέντε ηλικιωμένοι μέσα στον πανικό τους για να βοηθήσουν τα παιδιά τους έδωσαν λεφτά. Η σπέιρα στην βόρεια Ελλάδα είναι γνωστή.  46 ακόμα περιπτώσεις την γλίτωσαν τελευταία στιγμή.

«Η γυναίκα μου δεν οδηγεί και κατάλαβαν ότι πρόκειται περί απάτης, συγκεκριμένη απάτη γιατί είχε συμβεί και σε μία φίλη της μία συνάδελφο, όταν άκουσε η κυρία αυτή η οποία μιλούσε καλά ελληνικά ότι δεν τσιμπάει τότε την έδωσε σε κάποιον άνδρα ο οποίος λέει «δώσε μου σε μένα το τηλέφωνο», αυτός δεν μιλούσε καλά ελληνικά και… “δεν καταλαβαίνετε κυρία μου τι συμβαίνει στην κόρη σας, τι έχει συμβεί;” και η πεθερά μου βέβαια του απάντησε ψύχραιμα και αυτός μετά αναγκάστηκε και το έκλεισε» ανέφερε ένα από υποψήφια θύματα της σπείρας.

Η μεθοδολογία τους ήταν η ίδια. Τηλεφωνούσαν σε ακατάλληλες ώρες για να πιάσουν στον ύπνο τα υποψήφια θύματα τους και άλλοτε κλαίγοντας άλλοτε με επιτακτικό τρόπο παρίσταναν τα θύματα ή ακόμα και τους αστυνομικούς και ζητούσαν να τους αφήσουν χρήματα σε προκαθορισμένο σημείο.

«Πήραν τηλέφωνο, μία κυρία, δεν ξέρω τι ήταν, κυρία ήταν. Ξαναπήραν τηλέφωνο και μας είπαν πως ήταν ένας αστυνομικός, ήταν ένας αστυνομικός, δεν ξέρω Α’, Β’, αστυνομικός ήταν δήθεν, το σήκωσε η κόρη μου και λέει είμαι ένας αστυνομικός τι την έχετε την κυρία που χτύπησε το παιδάκι ξέρω εγώ λέει αφού θα τα πούμε από κοντά ερχόμαστε στην αστυνομία “α λάθος, λάθος” και εκεί έληξε δεν πρόλαβαν να ζητήσουν λεφτά» συμπλήρωσε μια γυανίκα, παρολίγον θύμα της ίδιας απάτης.

Όταν κάποιος τους άφηνε τα λεφτά πήγαιναν τα έπαιρναν και τα έκρυβαν στο πατάκι του αυτοκινήτου για να μην εντοπιστούν σε τυχαίο έλεγχο. Όμως αυτή την φορά η Αστυνομία αξιοποίησε τις πληροφορίες που είχε και τους περίμενε για να τους πιάσει την ώρα που νόμιζαν πως άλλο ένα θύμα είχε πέσει στα νύχια τους.

Οι Αρχές συνιστούν να είναι όλοι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και να μην δίνουν χρήματα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα