Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣέρρες: Πελώρια αρκούδα απολαμβάνει για πρωινό ...μέλι (ΦΩΤΟ)

Σέρρες: Πελώρια αρκούδα απολαμβάνει για πρωινό …μέλι (ΦΩΤΟ)

Ζωή και τούτη… Στο Μπέλες με τα δυο χιλιόμετρα να χωρίζουν την κορφή του από τη στάθμη της θάλασσας η αρκούδα έχει την ησυχία της.

Που να βρεθεί άνθρωπος να την εμβάλλει σε ανησυχία. Μόνο που μαζί με τους ανθρώπους λείπει και η τροφή. Κι έτσι η κυρία της φωτογραφίας, που αποκαλύπτει η ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς, πήρε των ομματιών της και πετάχτηκε μέχρι τα Κρούσια.

Μαζί της φυσικά πήρε και το μωρό της. Αρκούδα κι αρκουδάκι βρέθηκαν στο βουνό με την πλούσια βλάστηση, τα διάσπαρτα μικρά χωριά και το κυριότερο: Με μπόι που συνταιριάζει στα μέτρα του ανθρώπου. Βουνό που ο καθένας μπορεί να το περπατήσει απ’ τα ριζά έως τις κορφές του.

Κι έτσι η κυρία με το παιδάκι της βρέθηκαν κάπου ανάμεσα στα Θεοδωράκια. Βρήκαν και νερό ανάμεσα στα Θεοδωράκια. Μαζί με την πυκνή βλάστηση ανακάλυψε κι ένα φράγμα ταμάμ για εκείνη και το μωρό της. Κι εγκαταστάθηκε για τα καλά.

Αλλά αυτό είναι το κακό με τα χαμηλά βουνά. Εκεί που βρίσκεις εύκολα τροφή, βρίσκεις κι ανεπιθύμητους. Ανθρώπους να ταράζουν την ησυχία σου και τη βολή σου. Σάμπως είχες καμιά σκασίλα να τους δεις. Τροφή για εσένα και το παιδάκι σου έψαχνες. Κι όχι σούρτα φέρτα και κοινωνική ζωή κ.ο.κ.

Σαν τους συναπαντήσεις, μπορεί να μην το πιστεύουν, αλλά τρομάζεις και το βάζεις στα πόδια. Κι όταν τρομάζεις εσύ κοτζάμ θηρίο, φανταστείτε τι έπαθαν τρεις ξυλοκόποι από τη Βάθη.

Ναι, συνέβη το περιστατικό: Για το μεροκάματο εργάζονταν οι τρεις Βαθιώτες ξυλοκόποι σε δασώδη περιοχή, κάπου εκεί που λέγαμε. Κι ενώ έκοβαν με τα αλυσοπρίονά τους τάραξαν την ησυχία της κυρίας. Είχε την κακοτυχία να ψάχνει τροφή κάπου εκεί. Ταράχτηκε από τα στριγκλίσματα των αλυσοπρίονων, κίνησε να φύγει και…

Και βρέθηκε μούρη με μούρη- δέκα μέτρα απόσταση- με έναν από τους ξυλοκόπους.
Ο καημένος πήρε μια τρομάρα κι ακόμα τρέχει…
Αλλά και η Κυρία δεν χάρηκε ιδιαίτερα για το κακό συναπάντημα. Από την ταραχή τής έπεσε το ζάχαρο. Ξέρετε πως είναι να πέφτει το ζάχαρο…Βγήκε στη γύρα και γυρεύοντας πας στην Πόλη. Για καλή της τύχη βρήκε δυο κυψέλες. Η μια κατάφορτη με μέλι. Κάπου 40 κιλά μέλι πρώτης ποιότητας. Το τίμησε δεόντως. Κι αυτό κι όσο βρήκε στη δεύτερη κυψέλη. Μαζί με το μωρό της βέβαια.

Το έφαγε όλο, πήρε τ’ απάνω της, λησμόνησε το κακό συναπάντημα και πάμε για τ’ άλλα.
Ένας μικρός φόβος όσο να πεις φώλιασε στους κατοίκους των χωριών. Δεν χρειάζεται όμως πανικός. Λίγη προσοχή αυτοί, λίγη και η Κυρία κι όλοι θα βρουν το δρόμο τους. Μόνο το μέλι του άτυχου μελισσοκόμου απωλέσθη δια παντός.

Εξάλλου η Κυρία δεν πρόκειται να εγκατασταθεί μονίμως. Όσοι ξέρουν λένε πως μερικούς μήνες το πολύ θα κρατήσει η μετοικεσία της στα Κρούσια.

Καλά και περίκαλα είναι, μέχρι και μέλι βρίσκεις, αλλά έχει κι ενοχλητικά συναπαντήματα. Και η Κυρία δεν είναι της κοινωνικής ζωής. Σύντομα θα ξαναπάρει των ομματιών της και μαζί το μωρό της να βρουν την ησυχία τους. Δεν μπορεί, κάπου στο Μπέλλες θα υπάρχει ένα μέρος με ησυχία και μέλι αντάμα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα