Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣέρρες: Μεγάλές καταστροφές από αγριογούρουνα σε καλλιέργειες στον δήμο Αμφιπολης

Σέρρες: Μεγάλές καταστροφές από αγριογούρουνα σε καλλιέργειες στον δήμο Αμφιπολης

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκαλούν κοπάδια αγριογούρουνων σε εκτάσεις καλλιέργειας ηλίανθων σε Αμφίπολη και Κορμίστα Σερρών.

Συγκεκριμένα οι αγρότες των περιοχών αυτών μέσα σε λίγες ημέρες είδαν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται εξ ολοκλήρου από την επιδρομή των τετράποδων μεγαλόσωμων ζωντανών , τα οποία είναι τόσο εξοικειωμένα με την ανθρώπινη παρουσία, γεγονός που καθιστά αδύνατη την απομάκρυνσή τους από τις καλλιέργειες.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος του δήμου Αμφίπολης, κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος οι καλλιεργητές ηλίανθου είναι σε απόγνωση διότι βρισκόταν σε τελικό στάδιο οι καλλιέργειες τους, που σημαίνει ότι έχουν γίνει όλα τα έξοδα που απαιτούνται και τώρα στο στάδιο της συγκομιδής βλέπουν να καταστρέφεται όλη η παραγωγή τους και παράλληλα να μην υπάρχει η δυνατότητα αποζημίωσής τους , καθώς βάσει του κανονισμού του ΕΛΓΑ δεν προβλέπεται αποζημίωση σε αυτού του είδους καταστροφές. Οι αγρότες ζητούν να γίνει τροποποίηση του κανονισμού για να μπορούν να αποζημιωθούν για την ολική καταστροφή της παραγωγής τους.

Πηγή:ertnews.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα