Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣέρρες: Κλείνει νηπιαγωγείο λόγω επικινδυνότητας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σέρρες: Κλείνει νηπιαγωγείο λόγω επικινδυνότητας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα ζητήματα και τις παθογένειες στη λειτουργία υπηρεσιών, που έρχονται για μία ακόμη φορά στην «επιφάνεια», ανέδειξε σήμερα η δημοσιογράφος Βαΐα Βαΐδου, με το ρεπορτάζ της στο «Δίκτυο Τηλεόραση», σχετικά με την κατάσταση του νηπιαγωγείου των Καλών Δένδρων, το οποίο- τελικά- κλείνει, λόγω ακαταλληλότητας.

Παρά το γεγονός ότι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες «έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου», το θέμα φαίνεται να «μπλέχτηκε» στα… γρανάζια της ολιγωρίας υπηρεσιών.

Ενδεικτικές του «κλίματος» ήταν στις δηλώσεις στη Βαΐα Βαΐδου, του Αντιδημάρχου Έργων του Δήμου Σερρών Γιώργου Νυκτοπάτη, ο οποίος καταρχάς υπογράμμισε ότι από την τεχνική υπηρεσία επισημάνθηκε το πρόβλημα στη λειτουργία του νηπιαγωγείου, ωστόσο η πολεοδομία έκρινε ότι μπορούσε να λειτουργήσει, με την υποσημείωση ότι έπρεπε να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες, χωρίς όμως να τις προσδιορίζει.

«Εμείς είπαμε ότι δεν μπορούν να γίνουν εργασίες χωρίς μελέτη, χωρίς το τεχνικό πρόγραμμα, χωρίς προϋπολογισμό και θεωρήσαμε ότι το σχολείο έπρεπε να κλείσει. Η τεχνική υπηρεσία δεν έχει τη δικαιοδοσία να κλείσει τα σχολεία, λέμε όμως, αναφέραμε και στην πολεοδομία, ότι χρειαζόμαστε χρόνο για να κάνουμε τις εργασίες. Η πολεοδομία και οι σχολικές επιτροπές παίρνουν την απόφαση για να κλείσει ένα σχολείο» ανέφερε ο κ. Νυκτοπάτης.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, από την πλευρά του, παραδέχθηκε- στο ίδιο ρεπορτάζ- ότι υπάρχουν θέματα μεταξύ των δύο υπηρεσιών, τεχνικής υπηρεσίας και πολεοδομίας και ανακοίνωσε πως πριν λάβει απόφαση η πολεοδομία, η δημοτική αρχή έλαβε την απόφαση να κλείσει προληπτικά το νηπιαγωγείο.

Τελικά, σήμερα το μεσημέρι, η πολεοδομία έστειλε έγγραφο στο Δήμο Σερρών αναφέροντας πως το κτίριο τίθεται σε αχρησία και ζητά οι μαθητές να μεταφερθούν σε άλλο χώρο.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Δίκτυο Τηλεόραση»:

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα