Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣέρρες: Εξόρμηση στη Λίμνη Κερκίνη και στο Λιμανάκι Λιθοτόπου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σέρρες: Εξόρμηση στη Λίμνη Κερκίνη και στο Λιμανάκι Λιθοτόπου (ΒΙΝΤΕΟ)

Την λίμνη Κερκίνη και το λιμανάκι Λιθοτόπου επισκέφθηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο άνθρωποι κάθε ηλικίας τόσο από τις Σέρρες, όσο και από την υπόλοιπη χώρα. Η λίμνη Κερκίνη αποτελεί πόλος έλξης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Όσοι επισκέπτονται τις δύο περιοχές μπορούν να κάνουν βαρκάδα στη λίμνη και βόλτα με τα άλογα, από τις φάρμες που υπάρχουν. Στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης μακριά από το άγχος της καθημερινότητας και των πόλεων.

Στη λίμνη φιλοξενούνται 300-326 είδη πουλιών. Από το Σεπτέμβριο μέχρι το Μάρτιο, που η στάθμη είναι χαμηλότερη, έρχονται τα φλαμίνγκο.

Η Κερκίνη δημιουργήθηκε το 1932, όταν έγινε το φράγμα στην περιοχή του Λιθότοπου, Στρυμόνα και αργότερα χρησιμοποιήθηκε σαν μέρος αποθήκευσης νερού για την άρδευση της πεδιάδας του Νομού. Θαυμασμό προκαλούν τα παραποτάμια δάση, τα νούφαρα, και η ποικιλία των ψαριών που αποτελούν και πηγή εισοδήματος για πολλούς κατοίκους της περιοχής. Η λίμνη τροφοδοτείται με νερό κυρίως από τον Στρυμόνα και λιγότερο από τους Κερκινίτη και Κρούσια.

Η Κερκίνη προστατεύεται από τη σύμβαση Ραμσάρ και αποτελεί περιοχή του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Φύση 2000» ή «Natura 2000».Λιμανάκι Λιθοτόπου

Στην περιοχή της Κερκίνης συναντούμε πολλά είδη θηλαστικών όπως το τσακάλι, το λύκο, την αγριόγατα, τη βίδρα, τη νυφίτσα, το ζαρκάδι, το λαγό, το αγριογούρουνο κ.λ.π.

Υπάρχουν 10 είδη αμφίβιων και περίπου 20 είδη ερπετών. Η ιχθυοπανίδα είναι επίσης πλούσια αφού υπάρχουν 30 είδη ψαριών με κυριότερα τα χέλια και τα γριβάδια.

Πηγή: infonews24.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα