Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣέρρες : Βγήκαν στους δρόμους τα πρώτα τρακτέρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σέρρες : Βγήκαν στους δρόμους τα πρώτα τρακτέρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τους γεωργικούς ελκυστήρες, αλλά και τα επαγγελματικά τους οχήματα στον κόμβο του Λευκώνα, επί της Ε.Ο. Σερρών -Θεσσαλονίκης, παρατάσσονται από το πρωί οι Σερραίοι αγρότες, με στόχο την έναρξη των κινητοποιήσεών τους.

Μέχρι το μεσημέρι θα γίνει η καταμέτρηση των δυνάμεών τους και στη συνέλευση που θα ακολουθήσει αναμένεται ν’ αποφασιστεί ο τρόπος και το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Πάντως, παρά το γεγονός ότι στη συνέλευση της περασμένης Πέμπτης αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα τρακτέρ να συγκεντρωθούν στις πλατείες των χωριών, με ελάχιστες εξαιρέσεις αυτό δεν έγινε, ενώ δεν λείπουν οι φωνές που κάνουν λόγο για αλλαγή στον τρόπο των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ο Πανσερραϊκός Αγροτικός Σύλλογος δεν συμμετέχει στην συγκέντρωση στον κόμβο του Λευκώνα και σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρός του Διαμαντής Διαμαντόπουλος προγραμματίζεται συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης των Σερρών για την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, στις 11 π.μ., μπροστά από το Διοικητήριο.
«Το σύνολο των αγροτών συμφωνεί με τα αιτήματα, καθώς η υπέρογκη αύξηση τις τιμής του ηλεκτρικού και των εφοδίων καθιστούν δυσβάστακτο το κόστος παραγωγής, αλλά δεν επιθυμούν να βγάλουν τα τρακτέρ τους στο δρόμο. Θεωρούν ότι είναι και αναποτελεσματικό μέσο και υπέρογκο το κόστος» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Κασάπογλου.

Στο μεταξύ κάλεσμα συμμετοχής για ενίσχυση του μπλόκου στον Λευκώνα έκαναν από την ΕΡΤ Σερρών οι αγροτοσυνδικαλιστές Στέργιος Λίτος και Γιάννης Τουρτούρας.

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα