Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣέρρες: Άφωνοι και απορημένοι μαθητές όταν πήραν παρτιτούρες από τη φιλαρμονική -...

Σέρρες: Άφωνοι και απορημένοι μαθητές όταν πήραν παρτιτούρες από τη φιλαρμονική – Τι αναφέρουν καθηγητές μουσικής (ΦΩΤΟ)

Τη βοήθεια των καθηγητών τους στο σχολείο, φαίνεται να ζήτησαν μαθητές και μαθήτριες, όταν πήραν στα χέρια τους τις παρτιτούρες από τη φιλαρμονική του Δήμου Σερρών.

Σύμφωνα με το infonews24.gr, οι μαθητές δεν μπορούσαν να διαβάσουν τις παρτιτούρες και κατ’ επέκταση να εκτελέσουν το κομμάτι, με αποτέλεσμα να απευθυνθούν στους εκπαιδευτικούς τους, οι οποίοι με τη σειρά τους, έμειναν άφωνοι.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της Σερραίας εκπαιδευτικού Νίκης Στανίση, η οποία ανέφερε:
«Μαθητές μου, μου έφεραν αυτές τις παρτιτούρες και μου ζήτησαν να τους βοηθήσω να βρουν τον ανάλογο ρυθμό για να τις εκτελέσουν. Στην αρχή νόμιζα ότι πρόκειται για άσκηση βρείτε τους χρόνους στα μέτρα. Μετά από λίγο συνειδητοποίησα πως ήταν παρτιτούρα ορχήστρας. Ζητάω από τους φίλους μουσικούς και γνώστες στοιχειώδους θεωρίας να με βοηθήσετε να καταλάβω το ρυθμό. Μάλλον πρόκειται για μια πολυρυθμική παρτιτούρα που εγώ δεν μπόρεσα να καταλάβω.. Λυπάμαι ειλικρινά για το επίπεδο γνώσεων αυτού του ανθρώπου…Τα συμπεράσματα δικά σας».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα