Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΠώς η ''δικηγόρος'' από τις Σέρρες κατάφερε να εξαπατήσει και αρπάξει πάνω...

Πώς η ”δικηγόρος” από τις Σέρρες κατάφερε να εξαπατήσει και αρπάξει πάνω από 140.000 ευρώ

Σε συνέχεια της αστυνομικής  έρευνας, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη της  γυναίκας για απάτες τον Αύγουστο του 2021, προέκυψε ότι μαζί με τον συνεργό της, από το 2008 έως και τον προηγούμενο χρόνο, εξαπάτησαν με διάφορα προσχήματα, επιπλέον 31 άτομα, από τα οποία απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 141.000 ευρώ και αντικείμενα αξίας 1.359 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως στις 2 Αυγούστου 2021 στις Σέρρες, από αστυνομικούς του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, συνελήφθη η γυναίκα, για το αδίκημα της απάτης.Ειδικότερα, η έρευνα των αστυνομικών, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη της γυναίκας, η οποία προσποιούμενη τη δικηγόρο, νωρίτερα την ίδια ημέρα, απέσπασε από μία ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ως αμοιβή για τη δήθεν έκδοση ενός πιστοποιητικού.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι δρώντας με έναν ημεδαπό συνεργό της -τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν και περιλαμβάνονται στη δικογραφία- διέπραξε την τελευταία τετραετία συνολικά 56 απάτες και 1 απόπειρα απάτης σε βάρος διαφόρων ημεδαπών, προσποιούμενη είτε τη δικηγόρο, είτε την υπάλληλο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Με την κατά περίπτωση ψευδή ιδιότητά, που δήλωνε στα θύματά της, αποκτούσε την εμπιστοσύνη τους και στη συνέχεια με διάφορα προσχήματα τους αποσπούσε τμηματικά μεγάλα χρηματικά ποσά.Συνολικά, από τις παραπάνω περιπτώσεις αποκόμισε το χρηματικό ποσό των 127.167 ευρώ, ενώ προσπάθησε να αποσπάσει ακόμη 3.500 ευρώ.

Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ. Επίσης, κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσε.Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα