Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΠόσο αυξήθηκε η κίνηση στο τελωνείο του Προμαχώνα σε σχέση με πέρυσι

Πόσο αυξήθηκε η κίνηση στο τελωνείο του Προμαχώνα σε σχέση με πέρυσι

Η επιθυμία πολλών Βαλκάνιων να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, αλλά και η αγορά εξοχικών κατοικιών τα τελευταία χρόνια σε Χαλκιδική, Στρυμονικό κόλπο και Καβάλα συνέβαλε σε αυτό, ενώ φέτος υπήρχε πολύ μεγαλύτερη κίνηση από τουριστικά λεωφορεία σε σχέση με πέρυσι, τα οποία μετέφεραν εκδρομείς από Ρουμανία και Ουκρανία.

Η καταστροφή από τη Ρωσία του φράγματος της Νόβα Καχόβκα στην Ουκρανία και οι μακροπρόθεσμες περιβαλλοντικές συνέπειες, που θα προκληθούν από αυτό έκαναν πολλούς, κυρίως Ρουμάνους, να αποφύγουν τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας και να επιλέξουν την Ελλάδα, Θάσο και Χαλκιδική, για τις διακοπές τους.

Επίσης από το τελωνείο του προμαχώνα πέρασαν και πολλοί από Ουκρανία και Ρουμανία, που επέλεξαν για οικονομικούς λόγους, για διακοπές την Αλβανία. Έτσι η κίνηση είναι αυξημένη κατά 30% σε σχέση με πέρυσι

Όσον αφορά την αναμονή στο τελωνείο οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί, αφού ο μέγιστος χρόνος αυτής είναι τα τριάντα με σαράντα λεπτά, εκτός αν προκύψουν γεγονότα όπως πρόσφατα με τα οπαδικά και τους ελέγχους που γινόταν για Κροάτες.

Η κίνηση αναμένεται να παραμείνει αυξημένη μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, αλλά και το Σεπτέμβριο αφού στη φετινή 87η Διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης τιμώμενη χώρα θα είναι η Βουλγαρία, η οποία θα εκπροσωπηθεί στο ανώτατο πολιτικό και κυβερνητικό επίπεδο, αφού θα επισκεφθούν την Έκθεση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας όπως και πολλοί επιχειρηματίες, αλλά και Βούλγαροι πολίτες.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα