Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΠτολεμαΐδα: Στέρεψαν τα ύδατα στην περιφερειακή τάφρο - Πυκνή βλάστηση στις κοίτες...

Πτολεμαΐδα: Στέρεψαν τα ύδατα στην περιφερειακή τάφρο – Πυκνή βλάστηση στις κοίτες των ρεμάτων

Αντιμέτωποι κυρίως με στάσιμα ύδατα στην κεντρική περιφερειακής τάφρο, έρχονται οι αγρότες στις περιοχές Ασβεστόπετρας, Άρδασσας, Πτολεμαΐδας, καθώς λόγω της έλλειψης χιονοπτώσεων στο όρος Άσκιο, με τις πηγές, συγκριτικά με το παρελθόν να μην αναβλύζουν μεγάλες ποσότητες νερού.

Συγκεκριμένα όπως επισημαίνει στην ΕΡΤ ο αγρότης, κ. Σίμος Κουτρούδης στην κοίτη της τάφρου τα δέντρα και τα χόρτα έχουν θεριέψει, σπασμένα κλαδιά και άλλα φερτά υλικά έχουν διασπαρθεί παντού, ενώ, και στα γύρω αναχώματα έχουν στοιβαχτεί ξερά κλαδιά, με ορατό τον κίνδυνο πυρκαγιάς και για τις καλλιέργειες ένθεν κι ένθεν του καναλιού.

Ακόμα οι αγρότες εκφράζουν τον φόβο, ότι στο ενδεχόμενο έντονων βροχοπτώσεων, θα υπερχειλίσουν τα ύδατα και θα πλημμυρίσει μαζί με τα χωράφια και η πόλη, γι αυτό και απευθύνονται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να μεριμνήσει άμεσα για τον καθαρισμό της τάφρου. Εν τω μεταξύ, μετά την κοπή δέντρων σε σημείο, όπου προσέλκυε το ενδιαφέρον των περιπατητών το καλοκαίρι προσφέροντας δροσιά, έχει μειωθεί αισθητά, η προσέλευσή τους.

Πηγή:ertnews.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα