Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΠτολεμαΐδα: Η μείωση πληθυσμού φέρνει περικοπή δρομολογίων του αστικού ΚΤΕΛ στα χωριά

Πτολεμαΐδα: Η μείωση πληθυσμού φέρνει περικοπή δρομολογίων του αστικού ΚΤΕΛ στα χωριά

Σε περικοπές δρομολογίων αναμένεται να προβεί λόγω της μειωμένης επιβατικής κίνησης αναμένεται να προβεί το αστικό ΚΤΕΛ Πτολεμαΐδας αντιμετωπιστούν τα προβλήματα βιωσιμότητας του που προκύπτουν από την μείωση πληθυσμού σε αρκετά χωριά της περιοχής.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος των αστικών ΚΤΕΛ Πτολεμαΐδας, κ. Θοδωρής Καζαντζίδης πρόκειται για ένα γενικότερο ζήτημα που δεν αφορά ένα ή δύο χωριά, τονίζοντας πως “Υπάρχει μείωση πληθυσμού σε χωριά της επαρχίας και αυτό είναι πανελλαδικό φαινόμενο, γιατί μιλάω με πρόεδρους και άλλων ΚΤΕΛ και αντιμετωπίζουν όλοι το ίδιο πρόβλημα. Έπρεπε να περιορίσουμε τον αριθμό των δρομολογίων που είχαν ελάχιστες επιβάτες. Θέλαμε να ενοχλήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερους ανθρώπους από αυτή τη μείωση, αλλά ήταν ένα αναγκαίο κακό. Έπρεπε να γίνει γιατί τίθεται θέμα βιωσιμότητας για το Αστικό ΚΤΕΛ Πτολεμαΐδας με ό,τι αυτό συνεπάγεται”.

Ωστόσο τα δρομολόγια με περιορισμένο αριθμό επιβατών παραμένουν, σημειώνει ο ίδιος, προσθέτοντας πως το έργο των ΚΤΕΛ Αστικών είναι λειτούργημα. Σε συχνά δρομολόγια, όμως, όπως τη γραμμή του Φούφα (Άρδασσα – Φούφα) που υπήρχαν ανά μια ώρα δρομολογίων έγιναν ανά δύο ώρες (δηλαδή καταργήθηκαν τα δρομολόγια των 9:00,11:00 και 13.00 της γραμμής αυτής). Ξεκαθάρισε πως τα μαθητικά δρομολόγια δεν θα ακουμπούν καν. Ξεκαθάρισε πως όπου υπάρξει αύξηση τα δρομολόγια θα αυξηθούν, ενώ ο κόσμος εμπιστεύεται τα ΚΤΕΛ Αστικά, τα οποία μεταφέρουν καθημερινά 1.500 επιβάτες συν 700 μαθητές όλων των βαθμίδων από τα χωριά προς τα σχολεία. Οι μαθητές δευτεροβάθμιας μετακινούνται με την αστική συγκοινωνία και της πρωτοβάθμιας με “αγκαζέ” δρομολόγια. Τέλος, να σημειωθεί πως το ΚΤΕΛ έχει εκσυγχρονιστεί και μπορούν οι επιβάτες να αγοράσει εισιτήριο είτε με την πιστωτική, είτε με χρήματα, είτε με κάρτα πολλαπλών διαδρομών, για τη διευκόλυνσή του.

Πηγή:e-ptolemeos.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα