Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΠτολεμαΐδα: Επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης σήμερα και αύριο

Πτολεμαΐδα: Επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης σήμερα και αύριο

Ξεκινά από σήμερα το διήμερο εκδηλώσεων στην Πτολεμαΐδα για τον εορτασμό της 112ης  επετείου της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Συγκριμένα στο πλαίσιο αυτών θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σε ειδικές εκδηλώσεις στα σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στους οργανισμούς της Δυτικομακεδονικής πόλης. Ειδικότερα στις 12:00: θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία, σε μνημεία της πόλης. Αντίστοιχα στις 16:00, στο μνημείο Πεσόντων της Κοινότητας Περδίκκα, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση, θα πραγματοποιηθεί ομιλία για το ιστορικό της Μάχης του Περδίκκα και θα γίνει κατάθεση στεφάνων για την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό. Ακολούθως στις 18:30 θα τελεστή Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για τη γιορτή της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής, τον ναό που φέρει το όνομα της και θα ακολουθήσει λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Οσίας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, ανήμερα της γιορτής της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής και της επετείου της απελευθέρωσης της Πτολεμαΐδας, θα τελεστούν στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής Πτολεμαΐδας, στις 7:00, όρθρος και αρχιερατικό συλλείτουργο και στις 10:30 δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, Ειρηναίου. Στην πανήγυρη του ιερού ναού και τα Ελευθέρια της πόλης θα συμμετάσχει ο καταγόμενος από την Εορδαία, Μητροπολίτης Περιστερίου, Γρηγόριος. Μετά την δοξολογία, στο Μνημείο Πεσόντων στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα ακολουθήσει ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό, ΚΑ Ευαγγελία Τρίμπου και θα γίνει η κατάθεση στεφάνων, ενώ στις 12.00 θα ξεκινήσει η παρέλαση, στην οδό 25ης Μαρτίου.

Πηγή:ertnews.gr

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα