Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΠρέσπες: Αποκλεισμένοι κάτοικοι και επιχειρήσεις μετά την κατάρρευση του δρόμου στο Πισοδέρι...

Πρέσπες: Αποκλεισμένοι κάτοικοι και επιχειρήσεις μετά την κατάρρευση του δρόμου στο Πισοδέρι – Έκκληση για λήψη άμεσων μέτρων

Την ανησυχία και την απόγνωση τους εκφράζουν Τουριστικές επιχειρήσεις της Πρέσπας, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής, μετά την πρόσφατη κατάρρευση του δρόμου στο Πισοδέρι που συνεχίστηκε με την κατάρρευση και του τοιχίου αντιστήριξης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών” και ο πρόεδρος της κ. Στράτος Βασιλόπουλος, η κατάρρευση αυτή ήρθε ως χαριστική βολή, της κατάρρευσης προ οχταμήνου στο 11ο χιλιόμετρο Φλώρινας, με αποτέλεσμα να είναι βέβαιος ο αποκλεισμός της περιοχής, γεγονός που θα έχει ανυπολόγιστες επιπτώσεις για την επιβίωση κατοίκων και επιχειρήσεων. Συνεπώς κάνουν έκκληση για την λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων. προκειμένου να αποκατασταθούν τα δύο σημεία των κατολισθήσεων και να δημιουργηθούν παρακαμπτήριες, για να συνεχιστεί απρόσκοπτη η επικοινωνία της Πρέσπας με τον υπόλοιπο κόσμο.

Επιπλέον στη ανακοίνωση γίνεται λόγος ότι οι επιλογές που έχουν για μετακίνηση από την Πρέσπα στην γειτονική Φλώρινα, προκειμένου να αποφύγουν τις κατολισθήσεις, είναι εκτός από περιορισμένες και επικίνδυνες μέχρι και παράλογες ιδίως τις χειμωνιάτικες μέρες. Και αυτό συμβαίνει επειδή η μετακίνηση μπορεί να διεξαχθεί είτε μέσω Καστοριάς, Κλεισούρας-Πτολεμαΐδας, σε μια διαδρομή που διαρκεί τουλάχιστον τρεις ώρες, είτε να ζητήσουν την άμεση διάνοιξη της συνοριακής διάβασης με το γειτονικό κράτος των Σκοπίων, με την διαδρομή να γίνεται σε μιάμιση ώρα.

Χάρτες πιθανών εναλλακτικών διαδρομών:

Φωτογραφία:

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα