Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠνίγηκε η Πιερία - Πλημμυρισμένα σπίτια και απεγκλωβισμοί ατόμων (ΦΩΤΟ)

Πνίγηκε η Πιερία – Πλημμυρισμένα σπίτια και απεγκλωβισμοί ατόμων (ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξεκίνησαν την Κυριακή και συνεχίστηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα μέχρι το πρωί της Δευτέρας, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ολόκληρες περιοχές και να μετατρέψουν σε ποτάμια δρόμους στο Δήμο Κατερίνης, αλλά και στον Δήμο Δίου-Ολύμπου.

Σύμφωνα με το pierianews.gr, εκτεταμένες καταστροφές σημειώθηκαν στο Δήμο Δίου-Ολύμπου στο νομό Πιερίας καθώς λόγω των θυελλωδών ανέμων και της ισχυρής βροχόπτωσης που επικρατούσαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας υπερχείλισαν χείμαρροι και ποτάμια.

Κακοκαιρία Βόρεια Ελλάδα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένες οικίες ενώ έσπευσε να απεγκλωβίσει και άτομα που είχαν παγιδευτεί στα αυτοκίνητά τους. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ από τους ισχυρούς ανέμους ξεριχώθηκαν δέντρα.

Κακοκαιρία Βόρεια Ελλάδα

Στην Κατερίνη, λόγω της κακοκαιρίας και της πτώσης δένδρων καταγράφονται μικρές καθυστερήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού (Θεσσαλονίκη – Λάρισα), ενώ προβλήματα από υπερχειλίσεις ρεμάτων υπάρχουν σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της Πιερίας. Πλυμμυρισμένο είναι το οδικό δίκτυο στην επαρχιακή οδό Κατερίνης- Καρίτσας και Κατερίνης- Ελασσόνας.

Κακοκαιρία Βόρεια Ελλάδα

Στην παραλία της Κατερίνης η θάλασσα βγήκε στο δρόμο με αποτέλεσμα τα συνεργεία της δημοτικής Αρχής να επιχειρούν από το πρωί να αποκαταστήσουν τα προβλήματα από τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκλήθηκαν στο οδικό παραλιακό δίκτυο ενώ και άλλες περιοχές της Πιερίας έχουν πληγεί από την κακοκαιρία

Ισχυρές βροχές αλλά και καταιγίδες σημειώνονται σε μεγάλο μέρος της χώρας, με το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών να καταγράφει 1000 περίπου κεραυνούς.

Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζονται οι κεραυνοί που καταγράφηκαν έως το μεσημέρι της Δευτέρας 7/12.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Όπως προκύπτει από αυτόν, στο Δίον Πιερίας η ολική βροχόπτωση έως το μεσημέρι της Δευτέρας 7/12 έφτασε τα 205 χιλιοστά βροχής, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην περιοχή.

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα