Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΠιερία: Κέρδισε τις εντυπώσεις σε έκθεση τουρισμού στη Γερμανία

Πιερία: Κέρδισε τις εντυπώσεις σε έκθεση τουρισμού στη Γερμανία

Μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή της Πιερίας, ειδικά για μετακινήσεις με αυτοκινούμενα οχήματα, επέδειξαν οι επισκέπτες της θεματικής έκθεσης τουρισμού της «CΑRAVAN SALON 2022», που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας…

Όπως έγινε γνωστό, μετά την πανδημία επιλέγονται από όλο και περισσότερους τουρίστες της Ευρώπης τα ταξίδια σε μικρές ομάδες και οι μετακινήσεις με αυτοκινούμενα οχήματα. Από την άλλη πλευρά, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει ιδιαίτερη έμφαση και επενδύει στην συγκεκριμένη μορφή τουρισμού, αφενός γιατί μπορεί να την ικανοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με τους οργανωμένους χώρους παραμονής των αυτοκινούμενων οχημάτων που διαθέτει στα camping της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως σε Χαλκιδική και Πιερία), αφετέρου επειδή η οδική προσέγγιση των συγκεκριμένων χώρων είναι σύγχρονη και ασφαλής.

Ειδικά για την Πιερία, τα πλεονεκτήματα της περιοχής είναι τα πολλά camping, οι όμορφες παραλίες, αλλά και η γειτνίαση με τον Όλυμπο. Στην έκθεση, άλλωστε, διαπιστώθηκε ότι πολλοί τουρίστες είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν την Πιερία και επιθυμούν να την επισκεφθούν ξανά. Παράλληλα, πολλοί τουρίστες, που είχαν επισκεφθεί παλιότερα οδικώς την Ελλάδα μέσω Ιταλίας, εξέφρασαν εντονότατο ενδιαφέρον για το Μουσείο της Βεργίνας και την ιστορία της περιοχής.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι επισκέπτες από την Ευρώπη και ειδικά τη Γερμανία, αποτελούν ένα διαφορετικό μοντέλο τουρισμού, γιατί επιλέγουν προορισμούς με χώρους Camping και κάνουν διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας, σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς τουρίστες που ταξιδεύουν αεροπορικώς και επιλέγουν καταλύματα.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου τόνισε ότι κάθε χρόνο παρατηρείται ολοένα αυξανόμενη προτίμηση των επισκεπτών από όλον τον κόσμο στα οργανωμένα και υψηλών προδιαγραφών Camping της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικά της Πιερίας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα