Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΠερίσσεψαν τα κρούσματα - Άνοιξε και η δεύτερη κλινική covid στο νοσοκομείο...

Περίσσεψαν τα κρούσματα – Άνοιξε και η δεύτερη κλινική covid στο νοσοκομείο Κιλκίς

Το μεσημέρι της Τετάρτης στην μονάδα 2 covid που στεγάζεται στην Τρίτη Πτέρυγα νοσηλεύονταν 15 ασθενείς.

Και έγινε αυτό που φοβούνταν όλοι. Μέσα σε λίγη ώρα το απόγευμα και το βράδυ εισάχθηκαν για νοσηλεία άλλοι έξι ασθενείς. Η μονάδα στα όρια της καθώς ακριβώς 21 ασθενείς μπορεί να υποδεχθεί, όπως κατ’ επανάληψη ενημερώσαμε.

Φυσικά στο Νοσοκομείο σήμανε συναγερμός για την εφαρμογή του εναλλακτικού πλάνου αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, με την εισαγωγή δυο ακόμα ασθενών, άνοιξε η Ορθοπεδική για να υποδεχθεί τους πλεονάζοντες στην κλινική της Τρίτης Πτέρυγας ασθενείς. Πρόκειται για την Ορθοπεδική κλινική, η οποία σήκωσε στο δεύτερο και τρίτο κύμα το βάρος της νοσηλείας των εκατοντάδων ασθενών.

Οι πέντε ορθοπεδικοί ασθενείς μεταφέρθηκαν ακριβώς ένα όροφο παραπάνω και έτσι από το μεσημέρι της Πέμπτης συγχωνεύθηκαν η Χειρουργική με την Ορθοπεδική κλινικές.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης (σήμερα) δόθηκε ένα εξιτήριο κι έτσι αυτήν την ώρα στις δυο μονάδες ασθενών covid  νοσηλεύονται δυο ασθενείς στην Ορθοπεδική και 20 στην μονάδα στην Τρίτη Πτέρυγα, εν συνόλω 22.

Περιττό να επαναλάβουμε ότι σε ποσοστό 90% και πλέον οι νοσηλευόμενοι είναι ανεμβολίαστοι ενώ τα κρούσματα μετρώνται σε τρεις και τέσσερις δεκάδες καθημερινά. Τούθ’ όπερ σημαίνει ότι σε 10 ημέρες αναμένονται όσοι εξ αυτών χρειαστούν νοσηλεία και ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην ξεπεράσουν εν συνόλω τους 45 με 50. Διότι πέραν αυτών θα φρακάρει και η Ορθοπεδική, οπότε το λόγο θα έχουν οι διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία.

Πάντως το Νοσοκομείο προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο και ήδη ολοκληρώθηκε μελέτη για την εγκατάσταση νέας, μεγαλύτερης σε χωρητικότητα, δεξαμενής οξυγόνου. Ήδη είναι λειτουργικές πέντε συσκευές higt flow (συσκευή υψηλής ροής οξυγόνου) και ζητήθηκαν πρόσθετες, τις οποίες δεσμεύτηκε να εξασφαλίσει η 4η ΥΠΕ.

Είναι συσκευές που έσωσαν ζωές κι έχουν περιορίσει δραστικά τις διασωληνώσεις. Είναι ενδεικτικό ότι η τελευταία διασωλήνωση ασθενούς στο Κιλκίς έγινε τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: eidisis.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα