Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΠαρά την εισαγγελική παρέμβαση εφτά παιδιά παραμένουν από την αρχή της χρονιάς...

Παρά την εισαγγελική παρέμβαση εφτά παιδιά παραμένουν από την αρχή της χρονιάς εκτός δημοτικών σχολείων του ν. Κιλκίς

Δέκα μαθητές απουσίαζαν συστηματικά από τις αρχές της σχολικής χρονιάς. Στα δημοτικά σχολεία του νομού γνώριζαν το λόγο. Οι γονείς δεν έστελναν τα παιδιά τους στα σχολεία διότι δεν ήθελαν να φορούν μάσκα. Με όλα τα τραγικά συμπαρομαρτούντα.

Ύστερα από μερικές εβδομάδες η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, αφού εξάντλησε κάθε περιθώριο οι απουσίες να οφείλονται σε ασθένειες ή … έπραξε το αυτονόητο: ενημέρωσε την Εισαγγελία Κιλκίς ότι 10 παιδιά απουσιάζουν συστηματικά από τα θρανία και να πράξει τα δέοντα.

Αυτά συμβαίνουν πριν τα Χριστούγεννα όταν ακόμα υπήρχε χρόνος να σωθεί η χρονιά για τους μαθητές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, η Εισαγγελία Κιλκίς εξάντλησε κάθε περιθώριο πειθούς, πριν την προσφυγή στα εκ του νόμου προβλεπόμενα επόμενα στάδια. Ήγουν σε εκείνα της ποινικής δίωξης των γονέων. Και δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Αμετάπειστοι γονείς

Από τους 10 μαθητές η μια οικογένεια με τον ένα μαθητή μετατίθεται από το Κιλκίς.
Δυο μαθητές, αφού πείθονται οι γονείς, επιστρέφουν στα θρανία και εφτά συνεχίζουν να απέχουν από την εκπαιδευτική διαδικασία. Επιμένουν οι γονείς στις ιδεοληψίες τους και δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να πάνε στα σχολεία του νομού.
Το πρακτικό αποτέλεσμα είναι οι εφτά μαθητές να χάσουν την χρονιά καθώς όση ελαστικότητα κι αν επιδειχθεί είναι αδύνατο να αναπληρωθεί φοίτηση τεσσάρων μηνών. Τα παιδιά εξαιτίας των γονιών τους χάνουν την χρονιά.
Και μένει το ερώτημα να πλανάται: Τι κάνει η Πολιτεία, η Δικαιοσύνη εν προκειμένω με αυτούς τους γονείς; Να ασκήσει ποινική δίωξη; Να ασκήσει το δικαίωμά της και να αφαιρέσει την επιμέλεια;
Κι αν ναι ποια θα είναι η τύχη των παιδιών αυτών;
Όποιος θεωρεί ότι οι απαντήσεις είναι αυτονόητες και εύκολες μάλλον είναι νυχτωμένος στον κάμπο. Σε αυτή την εξίσωση όλοι είναι χαμένοι. Με τους μαθητές να σέρνουν τον χορό των ηττημένων. Και τους γονείς να ακολουθούν.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα