Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΠέλλα: Συνελλήφθη αλλοδαπός για απάτη ηλικιωμένης μέσω τηλεφώνου

Πέλλα: Συνελλήφθη αλλοδαπός για απάτη ηλικιωμένης μέσω τηλεφώνου

Ακόμα ένα περιστατικό εξαπάτησης ηλικιωμένων σημειώθηκε σε περιοχή του νομού Πέλλας, με τις αστυνομικές αρχές να συλλαμβάνουν την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου έναν αλλοδαπό για απάτη μέσω τηλεφώνου σε βάρος ηλικιωμένης.

από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας αλλοδαπός άνδρας, για εξαπάτηση ηλικιωμένης γυναίκας.
Συγκεκριμένα το πρωί της ίδιας ημέρας, συνεργός του δράστη προσποιούμενος τον γιατρό, τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη γυναίκα και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί, ζητώντας χρήματα για να υποβληθεί δήθεν σε άμεση χειρουργική επέμβαση. Για να γίνουν περισσότερο πιστευτοί οι δύο δράστες χρησιμοποίησαν ως συνεργό τους μια η οποία προσποιούνταν στο τηλέφωνο την κόρη της ηλικιωμένης. Το αποτέλεσμα ήταν να καταφέρουν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 2.020 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο συλληφθείς. Το παραπάνω χρηματικό ποσό βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στην παθούσα, ενώ στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκε και κατασχέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, προσπάθησαν την ίδια ημέρα να εξαπατήσουν άλλους δύο ηλικιωμένους στην ίδια περιοχή.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους σε και άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα