Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΟρεστιάδα: Οι κάτοικοι του Πενταλόφου Τριγώνου αντιδρούν στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών

Ορεστιάδα: Οι κάτοικοι του Πενταλόφου Τριγώνου αντιδρούν στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών

- Advertisement -

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναφορικά με την τοποθέτηση ανεμογεννητριών πραγματοποιούν οι κάτοικοι του Πενταλόφου Τριγώνου Έβρου την Κυριακή 2 Ιουνίου, στις 11:00 το πρωί στην πλατεία του χωριού.

Πρόκειται για μια συγκέντρωση που έρχεται μετά την τοποθέτηση των κατοίκων στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, η οποία δεν έφερε αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Δρομέων Ορεστιάδας, του Περιπατητικού και Φυσιολατρικού Ομίλου Πενταλόφου και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πετρωτών προέβησαν στην διοργάνωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του προτελευταίου χωριού στο βορειότερο σημείο της Ελλάδας.

Η ουσία της διαμαρτυρίας βρίσκεται στην αντίθεση προς τα σχέδια κατασκευής αιολικών σταθμών στην περιοχή, με τοποθέτηση 19 ανεμογεννητριών στην περιοχή Πενταλόφου και άλλων 8 στην περιοχή Πετρωτών. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, “η τοπική κοινωνία αντιδρά στις εκδικητικές και τιμωρητικές αποφάσεις που επηρεάζουν ριζικά τις ζωές των κατοίκων του Τριγώνου, που συνειδητά επέλεξαν να παραμείνουν στον τόπο τους. Η φωνή της τοπικής κοινωνίας δεν εισακούστηκε. Είναι ανάγκη να εκφραστεί και πάλι ακόμα πιο δυναμικά. Ελάτε να δείξουμε με την παρουσία μας την αντίθεσή μας στην εγκατάσταση 27 ανεμογεννητριών στην καρδιά του μοναδικού δασικού οικοσυστήματος του Δήμου Ορεστιάδας”.

Πηγή:e-evros.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα