Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΞεσηκωμός στον Έβρο-Έντονες αντιδράσεις για την επέκταση της δομής Φυλακίου

Ξεσηκωμός στον Έβρο-Έντονες αντιδράσεις για την επέκταση της δομής Φυλακίου

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί με την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Mετανάστευσης και Ασύλου να επεκτείνει το υφιστάμενο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στον οικισμό Φυλάκιο του Β. Έβρου, αυξάνοντας τις δυνάμεις του, ενώ κανένας δεν είχε αναφερθεί στην μελλοντική επέκτασή του.

Σύμφωνα με το e-evrow.gr, υπάρχει ένα οξύμωρο σχήμα σε όλη την κατάσταση, διότι κατασκευάζεται ο φράχτης και έτσι δυναμώνει η δυναμική του Έβρου, ενώ από την άλλη ετοιμάζεται να γίνει επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 τηλεδιάσκεψη μετά από πρόταση του Δημάρχου της Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, με σκοπό να συζητηθεί το θέμα και ενημερωθούν όλοι οι αρμόδιοι, διότι δεν ενημερώθηκε επίσημα κανένας από τους φορείς του Έβρου.

Μάλιστα, ο Αντιπεριφερειάρχης δημόσιας Υγείας Κώστας Βενετίδης, στο δελτίο ειδήσεων του Star Βορείου Ελλάδος ανέφερε πως “στην ιστοσελίδα της διαύγειας μέχρι και σχολείο αναφέρει η ανακοίνωση της, γεγονός που μας οδηγεί να υποθέσουμε ότι σκοπεύει η κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα χωριό για τους μετανάστες”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα