Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΞάνθη: Βρήκε χρήματα σε ΑΤΜ και τα παρέδωσε

Ξάνθη: Βρήκε χρήματα σε ΑΤΜ και τα παρέδωσε

Σε μία ιδιαίτερα αξιέπαινη πράξη προχώρησε την Παρασκευή κάτοικος στην Ξάνθη, ο οποίος εντόπισε ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό σε ΑΤΜ, και χωρίς δεύτερη σκέψη, το παρέδωσε στην Αστυνομία.

 

Όλα συνέβησαν το πρωί της Παρασκευής στο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Μεσολογγίου στην Ξάνθη. Μία γυναίκα με ένα μηχανάκι, φορώντας κράνος, επιχείρησε να κάνει ανάληψη μετρητών από το ΑΤΜ.

Κατά πάσα πιθανότητα ωστόσο το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης «κόλλησε» με αποτέλεσα να βγάλει την κάρτα αλλά όχι τα χρήματα που είχε ζητήσει η ίδια.

Η γυναίκα αποχώρησε χωρίς τα λεφτά, τα οποία ωστόσο το ΑΤΜ «εμφάνισε» λίγα δευτερόλεπτα μετά, μαζί με την απόδειξη της ανάληψης.

Ο Κώστας Δαβάνης που βρισκόταν στο σημείο και αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, χωρίς δεύτερη σκέψη, πήρε τα χρήματα μαζί με την απόδειξη και μετέβη στην Αστυνομία, ώστε να παραδώσει το χρηματικό ποσό.

Μάλιστα, ενημέρωσε και την τράπεζα, ώστε να δρομολογηθούν όλες οι ενέργειες για τον εντοπισμό της άτυχης – και συνάμα τυχερής μέσα στην ατυχία της – γυναίκας.

Το γεγονός έγινε γνωστό μέσα από τα social media, με εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής να σπεύδουν να συγχαρούν τον συμπολίτη τους που παρέδωσε μαθήματα ήθους και ανθρωπιάς.

«Σήμερα στο ΑΤΜ της εθνικής τράπεζας στις 10:10 στην οδό Μεσολογγίου μια κυρία με Μηχανάκι φορώντας κράνος δοκίμασε να κάνει ανάληψη. Το ΑΤΜ μάλλον κόλλησε της έβγαλε την κάρτα αλλά όχι χρήματα και απόδειξη. Η κυρία έφυγε και μετά από λίγο το ΑΤΜ έβγαλε τα χρήματα και την απόδειξη. Τα Χρήματα μαζί με την απόδειξη τα έχω εγώ, ενημέρωσα τηλεφωνικά την Εθνική στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ώστε να ειδοποιήσουν την κυρία, και τώρα πηγαίνω στο αστυνομικό τμήμα Ξάνθης για να παραδώσω τα χρήματα και την απόδειξη» έγραψε ο Κώστας Δαβάνης που βρήκε τα χρήματα, στη διαδικτυακή ομάδα «Στραβά και Ανάποδα», ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες άμεσου εντοπισμού της γυναίκας που είχε χάσει το χρηματικό ποσό.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα