Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΝοσοκομείο Κιλκίς: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν εσωτερική διασπορά covid19 - Πληθώρα προβλημάτων στο κτήριο

Νοσοκομείο Κιλκίς: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν εσωτερική διασπορά covid19 – Πληθώρα προβλημάτων στο κτήριο

Σε καταγγελία για εσωτερική διασπορά Covid-19, σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς προβαίνει μέσω ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, επισημαίνοντας παράλληλα την πληθώρα προβλημάτων σε αυτό.

Συγκεκριμένα σε αυτή αναφέρεται ότι από την στιγμή που έκλεισε το τμήμα Covid-19 στο Νοσοκομείο Κιλκίς, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, στην Παθολογική κλινική, νοσηλεύτηκαν και νοσηλεύονται ασθενείς, που βρέθηκαν θετικοί στην νόσο Covid-19. Μάλιστα επισημένεται πως από τις αρχές Ιουλίου μέχρι σήμερα σε αυτή νοσηλεύτηκαν 12 ασθενείς από τους οποίους 7 νοσηλεύονται ακόμη, ενώ μετά από εσωτερική διασπορά και ταυτόχρονη νόσηση ασθενών με σύνοδα νοσήματα και μιας νοσηλεύτριας, οι τρεις από αυτούς κατέληξαν.

Ακόμα στην ανακοίνωση καυτηριάζεται και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη Παθολογική κλινική στεγάζεται σε κτίριο που χτίστηκε το 1938, με τους ασθενείς νοσηλεύονται στον 5ο θάλαμο που βρίσκεται στο κέντρο τους τμήματος, που ευνοεί την διασπορά του ιού, ενώ συχνό φαινόμενο λόγω της παλαιότητας, της διάβρωσης και της υγρασίας του κηρίου να παρουσιάζονται πτώσεις γυψοσανίδων οροφής, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να υπάρξουν τραυματισμοί.

Επιπλέον  στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου κάνουν αναφορά και σε κατάρρευση της Παθολογικής κλινικής λόγω της υποστελέχωσης που παρουσιάζει μετά τις συνταξιοδοτήσεις των τριών παθολόγων σε αυτή και τις παραιτήσεις άλλων τριών, με την εναπομείνασα διευθύντρια να απουσιάζει για προσωπικούς λόγους. Αντίστοιχα τα κενά στις εφημερίες καλύπτονται με μετακινήσεις γιατρών από άλλες δομές των νομών Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, ενώ ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου δεν λειτουργεί όλες τις ημέρες του μήνα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο το έργο του ιατρικού προσωπικού.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα