Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΝοσοκομείο Δράμας: Παραιτείται μετά από 34 χρόνια επειδή δεν δέχεται να εμβολιαστεί...

Νοσοκομείο Δράμας: Παραιτείται μετά από 34 χρόνια επειδή δεν δέχεται να εμβολιαστεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε 8 ημέρες ο Κοσμάς Βασιλειάδης θα κρεμάσει τη νοσηλευτική ποδιά ύστερα από 34 χρόνια προϋπηρεσίας στο νοσοκομείο της Δράμας.Ο λόγος; Η άρνησή του να εμβολιαστεί.

«Θα μπορούσα να πω πως αυτό που γίνεται είναι μπούλινγκ. Το εμβόλιο δεν είναι απλά επισφαλές, είναι και επικίνδυνο. Με πόση ασφάλεια θα πάω να κάνω εγώ το εμβόλιο πόσο μάλλον στα ίδια μου τα παιδιά;».

Πατέρας τριών παιδιών, ο Κοσμάς Βασιλειάδης αρνείται κατηγορηματικά να εμβολιαστεί μη γνωρίζοντας πως ο ίδιος και άλλοι 90 συνάδελφοι του από το νοσοκομείο, όπως λέει, θα βιοπορίζονται από 1η Σεπτέμβρη.

«Ναι σε 8 ημέρες αλλά δεν θα περάσει αυτό χωρίς αντίδραση. Θα πάμε σπίτι χωρίς μισθό. Από όσο μπορώ να υπολογίσω θα είμαστε από 70 έως 90».

Στην ερώτηση αν για μια εξαιρετικά σπάνια παρενέργεια του εμβολίου αξίζει να χάσει τη δουλειά του, ο υγειονομικός είναι απόλυτος.

«Ναι, να χάσω τη δουλειά μου γιατί δεν θέλω το μέλλον των παιδιών μου να είναι μέσα στην κοινωνία που φέρεται αυταρχικά».

Επικαλούμενος πόρισμα μιας ομάδας αντιεμβολιαστών γιατρών, ο Κοσμάς Βασιλειάδης ισχυρίζεται στην κάμερα του LIVE NEWS τους λόγους που θεωρεί το εμβόλιο του κορωνοϊού άκρως επικίνδυνο.

«Σύμφωνα με το πόρισμα αυτό, επηρεάζεται η νεφρική λειτουργία, τα αγγεία του ανθρώπινου σώματος. Το εμβόλιο αυτό παρουσιάζει προβλήματα στο καρδιακό σύστημα».

«Είναι εμβόλιο σε πειραματικό στάδιο»

Στην άλλη άκρη της χώρας, ο μοναδικός μικροβιολόγος του κέντρου υγείας στην Πύλο έχει πάρει ήδη την απόφαση του.

«Έχω προσφέρει στην υγεία. Προσφέραμε τόσο καιρό και μας λένε να πάμε σπίτι μας. Ε, θα πάμε. Τι να κάνουμε;».

Μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας, ο ανεμβολίαστος Δημήτρης Γραμματικός θα δει την πόρτα της εξόδου αφήνοντας το κέντρο υγείας χωρίς μικροβιολόγο.

«Είναι ένα εμβόλιο το οποίο είναι σε πειραματικό στάδιο. Όταν πήγατε στο εμβολιαστικό κέντρο, κάποιος γιατρός σας πήρε ένα ιστορικό. Κι έδωσε την εντολή. Υπέγραψε πουθενά;».

Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεμβολίαστων υγειονομικών συγκεντρώνονται σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος και συγκεκριμένα στην Κεντρική Μακεδονία.

Αντιπαράθεση για τα εμβόλια

Για τη σημασία του εμβολίου διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο MEGA o Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, πνευμονολόγος, και ο Σωτήρης Βασιλείου, διευθυντής Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, στο νοσοκομείο Πέλλας.

«Όλες οι επιστημονικές έρευνες ως τώρα δείχνουν ότι όποιος έχει νοσήσει κάνει ανοσολογική απάντηση. Αλλά αυτός που έχει εμβολιαστεί κάνει καλύτερη ανοσολογική απάντηση. Αν κάποιος νοσήσει και κάνει και μία δόση του εμβολίου, τότε η ανοσολογική κάλυψη που έχει είναι καλύτερη από τις δύο δόσεις του εμβολίου», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Οι δύο μέθοδοι απόκτησης ανοσίας δεν αντικρούονται η μία την άλλη. Το πρόβλημα με τη φυσική νόσηση και την ανοσία είναι ότι πολλοί άνθρωποι θα νοσήσουν σοβαρά, θα κινδυνέψει η ζωή τους, θα ταλαιπωρηθούν. Δεν μπορούμε να αποκτήσουμε ανοσία και να αντιμετωπίσουμε την πανδημία με φυσική νόσηση», συμπλήρωσε.

Στον αντίποδα, ο κ. Βασιλείου σημείωσε ότι οι «άνθρωποι που είναι στις εντατικές είναι αυτοί που δεν εμβολιάστηκαν και εμείς προτείναμε να εμβολιαστούν».

«Δε διαφωνούμε καθόλου να εμβολιάζονται οι άνθρωποι αυτοί».

Ωστόσο, τόνισε ότι σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ανεμβολίαστοι φέρουν το ίδιο ιικό φορτίο και μπορούν να μολύνουν με τον ίδιο ρυθμό.

«Έτσι, το αφήγημα της κυβέρνησης για προστασία της δημόσιας υγείας από τους ανεμβολίαστους εκπίπτει».

Από την πλευρά του, ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε:

«Η μεγάλη πλειοψηφία των μελετών λέει ότι οι εμβολιασμένοι έχουν μικρότερο ιικό φορτίο και για πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα. Μια εργασία λέει ότι κάποιοι εμβολιασμένοι μπορεί να έχει ίδιο ιικό φορτίο με ανεμβολίαστους. Όμως αν πάρετε όλες τις μελέτες υπάρχει τεράστια διαφορά ιικού φορτίου αλλά και χρόνου ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

«Κάποιοι εμβολιασμένοι θα βρεθούν στην εντατική, είναι γιατί υπάρχουν πολλοί ανεμβολίαστοι ανάμεσά μας», καταλήγει.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα