Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΝέο σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Ξάνθη

Νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Ξάνθη

Ένα νέο εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα ατυχήματα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην Ξάνθη.

Όπως αναφέρει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης, ένας εργαζόμενος στη ΣΕΚΑΠ τραυματίστηκε τη Δευτέρα με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το δάκτυλό του. Μάλιστα η Ένωση ζητά την άμεση διαλεύκανση του ατυχήματος και την απόδοση ευθυνών.

“Εκφράζουμε επίσης τις ευχές μας, στο συνάδελφο, για γρήγορη ανάρρωση αλλά και την απαίτησή μας για την άμεση διαλεύκανση αιτιών του ατυχήματος και του καταλογισμού των ευθυνών” τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Νεκρός υδραυλικός σε οικοδομή

Πρόσφατα ένας υδραυλικός βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στην Ξάνθη, με τις συνθήκες του θανατηφόρου δυστυχήματος να διερευνώνται.

“Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα στον Νομό μας, και μάλιστα θανατηφόρο, που από τις αρχές του 2020 έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, δείχνοντας πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη του να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Στον αντίποδα αυτής της ανάγκης ο νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη της κυβέρνησης της ΝΔ που ψηφίστηκε τον Ιούνιο, έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.Μπορεί ο θανών να ήταν αυταπασχολούμενος αλλά αποδεικνύει την σκληρή πραγματικότητα για τον κλάδο, όπου τα 12ωρα εργασίας αποτελούν κανόνα, η υψηλή φορολογία και η έλλειψη δουλειάς και μέτρων ασφαλείας, οδηγεί σε τεράστια κούραση και πίεση στην δουλεία με τραγικά αποτελέσματα” τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ένωση.

 

Πηγή: XanthiNea.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα