Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΜουδανιά: Δικαίωση των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ζήτησαν με ψήφισμα...

Μουδανιά: Δικαίωση των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ζήτησαν με ψήφισμα τους μαθητές της πόλης

Απόδοση δικαιοσύνης σε όλους όσοι ευθύνονται για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, με 57 νεκρούς, ζήτησαν σήμερα το πρωί, με ψήφισμα τους οι μαθητές των Νέων Μουδανιών έπειτα από κάλεσμα των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του δήμου Νέας Προποντίδας.

Συγκεκριμένα στις 12:00 το μεσημέρι μαθητές και γονείς συγκεντρώθηκαν στη πλατεία των Νέων Μουδανιών, μετά το κάλεσμα των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του δήμου Νέας Προποντίδας. Μ αυτό τον τρόπο θέλησαν να τιμήσουν την μνήμη των θυμάτων ζητώντας παράλληλα την απόδοση δικαιοσύνης. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης τους αυτής οι μαθητές βροντοφώναξαν “Στείλε (ότ)αν φτάσεις” και “Πάμε κι όπου βγει”, σε μια απαίτηση για δικαιοσύνη, ενώ με κεράκια σχημάτισαν τον αριθμό 57, στη μνήμη των νεκρών.

Εν συνεχεία μαθητές και γονείς πήγαν στο δημαρχείο της πόλης όπου παράδωσαν το ψήφισμα τους στον δήμαρχο Νέας Προποντίδας κ. Μανώλη Καρρά. Σε αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων “Αυτό που συνέβη δε ήταν ατύχημα αλλά έγκλημα που δεν πρέπει να παραγραφεί. Όλοι όσοι ευθύνονται για την τραγωδία θα πρέπει να τιμωρηθούν άμεσα, όπως αρμόζει, καθώς είναι εγκληματίες”.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, στηρίζοντας τη συγκέντρωση και το αίτημα τους για απόδοση δικαιοσύνης, δεσμεύθηκε ότι θα καταθέσει το ψήφισμα στο  δημοτικό συμβούλιο, ώστε να εκδοθεί σχετική απόφαση και να αποσταλεί στο υπουργείο δικαιοσύνης. Νωρίτερα, στις 10:00 το πρωί, όπως και στο σύνολο της χώρας, ήχησαν πένθιμα 57 φορές οι καμπάνες των εκκλησιών, στην μνήμη των θυμάτων.

Πηγή:halkidikifocus.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα