Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΜε λίγο κόσμο ο Αγιασμός των Υδάτων στην Βέροια (ΦΩΤΟ)

Με λίγο κόσμο ο Αγιασμός των Υδάτων στην Βέροια (ΦΩΤΟ)

Με λίγο κόσμο και με την διακριτική παρουσία της αστυνομίας εκτός ναών, πραγματοποιήθηκε στις εκκλησίες της Βέροιας ο Αγιασμών των Υδάτων. Οι πιστοί που επέλεξαν να παραβρεθούν ήταν λίγοι και δεν υπήρξαν φαινόμενα συνωστισμού. Όσο για τα όργανα της τάξεως, παρακολουθούσαν διακριτικά από απόσταση. “Είμαστε εδώ για να μην δημιουργηθεί συνωστισμός κι όχι να βεβαιώσουμε πρόστιμα” σχολίασε αστυνομικός που μας είδε με την φωτογραφική μηχανή στο χέρι.

Στην πρωινή περιοδεία στους ναούς του κέντρου είδαμε τα εξής:

ekklisia agios antonios

Ο Άγιος Αντώνιος ήταν κλειστός για τους πιστούς. Κλειστός και άδειος από κόσμο ήταν και ο προαύλιος χώρος του. Κλειστός στον κόσμο ήταν και ο Μητροπολιτικός Ναός, εκεί όμως υπήρχαν καμιά 10-15 πιστοί που άκουγαν από το μεγάφωνο την Θεία Λειτουργία και περίμεναν να πάρουν τον αγιασμό.

ekklisia mitropoli

Ανοιχτοί στους πιστούς ήταν οι Ναοί Αγίων Αναργύρων, Υπαπαντής και Αγίου Γεωργίου. Στους Αγίους Αναργύρους ο κόσμος ήταν λίγος και οι πιστοί ήταν όλοι εντός του ναού. Αντίθετα, περισσότερος ήταν ο κόσμος στην Υπαπαντή και στον Άγιο Γεώργιο. Εκεί υπήρχαν αρκετοί πιστοί και εκτός ναών.

ekklisia anargiroi

 

 

Πηγή: pliroforiodotis.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα