Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΜετά από μία δεκαετία η σιδηροδρομική σύνδεση Κοζάνης-Καλαμπάκας

Μετά από μία δεκαετία η σιδηροδρομική σύνδεση Κοζάνης-Καλαμπάκας

Το 2044 αναμένεται να ωριμάσει το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης Κοζάνης– Καλαμπάκα σύμφωνα με όσα ανέφερε στην Βουλή ο υφυπουργός υποδομών ο κ. Ταχιάος.

Συγκεκριμένα σε επίκαιρη ερώτηση το πρωί της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου, του βουλευτή Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλου στο γιατί το συγκεκριμένο έργο μετατέθηκε για το 2044, ο αρμόδιος υφυπουργός ανέφερε πως δεν πρέπει να μιλάμε με όρους του παρελθόντος για το έργο του σιδηρόδρομου για την γραμμή Κοζάνη – Καλαμπάκα ”. Η ερώτηση απαντήθηκε  στην Βουλή με τον κ. Ταχιάο να τονίζει πως λόγω του δυστυχήματος των Τεμπών, η Κυβέρνηση έβαλε σε προτεραιότητα άλλα έργα και πως η συγκεκριμένη γραμμή είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Από την πλευρά το ο βουλευτής Κοζάνης έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του έργου κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την απενταξη του έργου το 2014 και τη Νέα Δημοκρατία για την αλλαγή της προτεραιότητας. “Πρόκειται για ένα ζωτικής και αναπτυξιακής σημασίας έργο και πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να αλλάξει την προτεραιότητα της” ανέφερε ο κ. Κουκουλοπουλος στην Βουλή. Με τον κ. Ταχιάο να χαρακτηρίζει ως τον “βαριά ασθενή” χαρακτήρισε τον σιδηρόδρομο στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να συντηρηθεί και να αποκατασταθεί το υπάρχον δίκτυο και στη συνέχεια να γίνει καινούργιο. “Από την καταιγίδα Ντάνιελ έχουν προκληθεί ζημιές στο δίκτυο της Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας πάνω από 400 εκατομμύρια που πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα”.

Πηγή:xronos-kozanis.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα