Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. Ελλάδα«Μάστιγα» οι πεταμένες συσκευασίες φυτοφαρμάκων σε περιοχή των Σερρών (ΦΩΤΟ)

«Μάστιγα» οι πεταμένες συσκευασίες φυτοφαρμάκων σε περιοχή των Σερρών (ΦΩΤΟ)

Ένα αποτρόπαιο θέαμα, με τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Νέας Μπάφρας, του Δήμου Αμφίπολης.

Με τη χώρα μας να βρίσκεται πολλά «βήματα» πίσω στον τομέα της διαχείρισης των αγροτικών υπολειμμάτων, το θέαμα με τις άδειες, πεταμένες συσκευασίες φυτοφαρμάκων, μόνο αποτροπιασμό προκαλεί.

Την κατάσταση επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο και η «πρακτική» της καύσης των άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων, αλλά και οι ανεξέλεγκτες χωματερές που έχουν δημιουργηθεί.

(Φωτογραφίες: Γαβριήλ Παπαδόπουλος)

Οι εικόνες που κατέγραψε ο κ. Γαβριήλ Παπαδόπουλος, είναι χαρακτηριστικές και προκαλούν μόνο οργή, με τον ίδιο να απευθύνεται προς τον Δήμαρχο Αμφίπολης Στέργιο Φραστανλή, λέγοντας:
«Δήμος Αμφίπολης Νέα Μπάφρα
Κύριε Δήμαρχε,
καμένα πλαστικά φυτοφαρμάκων, ανεξέλεγκτη χωματερή δίπλα στα σπίτια μας….
Είναι κανονικότητα αυτό στις μέρες μας; Υπάρχει λογική σε αυτό που γίνεται από την ημέρα που ανέλαβες Δήμαρχος; Δεν είναι ευτελισμός και απαξίωση της κοινότητας και των κατοίκων της; Είναι δημότες κατώτερης τάξης, όταν επιτρέπετε να καίγονται σκουπίδια, φυτοφάρμακα, πλαστικά, έπιπλα σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους; Ξέρεις τι σημαίνει, σεβασμός, αξιοπρέπεια ντροπή και αίσθηση της ευθύνης σου; Θα περίμενε κανείς από έναν Δήμαρχο γιατρό στο επάγγελμα που διατηρεί ιατρείο στην έδρα του Δήμου, σε θέματα υγείας, υγιεινής, καθαριότητας, περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής να είναι αδιαπραγμάτευτος και μπροστάρης σε θέματα καθημερινότητας».

Πηγή: infonews24.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα