Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΛίγο πριν την αναστολή 110 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας

Λίγο πριν την αναστολή 110 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας

Με την έναρξη των εμβολιασμών η επίδοση στο Νοσοκομείο Κιλκίς

ήταν εξωφρενικά χαμηλή και δυστυχώς επιβεβαιώνεται ύστερα από οχτώ μήνες λειτουργίας του εθνικού εμβολιαστικού προγράμματος.

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο Νοσοκομείο Κιλκίς παραμένουν στο 17,6%, αφού από το σύνολο των 569 εργαζομένων στο ίδρυμα του Κιλκίς οι 100 δεν έκαναν το εμβόλιο.

Οι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, εντοπίζονται κυρίως στο Νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο αποτελεί το 50% του συνολικού αριθμού εργαζομένων. Από τους 280 οι 67 δεν εμβολιάστηκαν. Οι υπόλοιποι εντοπίζονται σε διοικητικό και άλλο προσωπικό, ενώ ο αριθμός των γιατρών που δεν εμβολιάστηκε είναι ελάχιστος.

Η προθεσμία για να κάνουν το εμβόλιο και να μην ενταχθούν στο καθεστώς αναστολής εκπνέει την 1η Σεπτεμβρίου. Πάντως από τα μέχρι τώρα δεδομένα, δηλαδή  την χαμηλή κάλυψη κλινών καθώς και την διετή σχεδόν λειτουργία με το καθεστώς των αδειών ειδικού σκοπού κλπ. που σήμαιναν στην πράξη ότι απουσίαζαν περί τους 40 εργαζόμενους σε καθημερινή βάση, εκτιμάται από τους ιθύνοντες ότι δεν θα προκύψουν σημαντικά ζητήματα, ακόμα κι αν παραμείνει μέχρι τέλους Αυγούστου ο ίδιος αριθμός ανεμβολίαστων.

Και μια που ο λόγος για τους ανεμβολίαστους: Η θεαματική αύξηση των κρουσμάτων και στο Ν. Κιλκίς επέφερε, όπως αναμενόταν αύξηση και των νοσηλευομένων στο Κιλκίς. Στις αρχές της εβδομάδας ήταν 15, σχεδόν όλοι ανεμβολίαστοι.

Χαμηλό εμπόδιο στη Γουμένισσα

Καλύτερη είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Γουμένισσας. Στο σύνολο των 150 εργαζομένων εκτιμάται ότι στο τέλος Αυγούστου οι ανεμβολίαστοι θα είναι λίγο πάνω από τους 10 και μάλιστα διεσπαρμένοι στα τμήματα, ώστε να μην δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ιδρύματος.

Πηγή: eidisis.gr

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα