Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΚυρανάκης: Η Δυτική Μακεδονία η πρώτη Περιφέρεια που θα υλοποιήσει τα νέα...

Κυρανάκης: Η Δυτική Μακεδονία η πρώτη Περιφέρεια που θα υλοποιήσει τα νέα ψηφιακά εργαλεία

Η ετοιμότητα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να υποδεχθεί την ψηφιακή εποχή, υλοποιώντας πιλοτικά τα νέα εργαλεία που σχεδίασε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης τονίστηκε κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη ΖΕΠ Κοζάνης παρουσία του αρμοδίου υφυπουργού, κ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

Συγκεκριμένα ο κ. Κυρανάκης αναφέρθηκε στο e-perifereies, το οποίο πρόκειται να έχει ενοποιημένες ψηφιακές υπηρεσίες για όλες τις περιφέρειες, προτείνοντας η Δυτική Μακεδονία να είναι η πρώτη η οποία θα κάνει χρήση του νέου νόμου που ψήφισε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για διακίνηση δεδομένων αντί εγγράφων, μετά την παρουσίαση της ετοιμότητας της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε ότι αφορά στην ψηφιακή εποχή από τον Αντιπεριφερειάρχη Διαφάνειας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ψηφιακού Μετασχηματισμού, κ. Τάσο Ραφαηλίδη.

Παράλληλα ο υφυπουργός ενημερώθηκε επίσης από τον προϊστάμενο του τμήματος Σχεδιασμού και Υποστήριξης Συστημάτων Φορέα της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Καραθανάση για τα ζητήματα που χρειάζονται περαιτέρω προσοχή σε ότι αφορά στα εργαλεία της ψηφιακής διακυβέρνησης, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι στελεχωμένη από ανθρώπους που έχουν βαθιά κατανόηση και γνώση του τι σημαίνει ψηφιακή εξυπηρέτηση. Ακολούθως ο κ. Κυρανάκης συζήτησε με τους εκπροσώπους των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, των μηχανικών και των τοπογράφων για ζητήματα που αφορούν στα ψηφιακά εργαλεία για τις δικές τους υπηρεσίες που στόχο έχουν την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μετά τη σύσκεψη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Αμανατίδης σε δηλώσεις του τόνισε: «Σήμερα στον διάλογο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώσαμε το μέγεθος του εγχειρήματος αλλά και της αποτελεσματικότητας των ψηφιακών εργαλείων. Ακούσαμε τους επαγγελματίες για τα ζητήματα που τους απασχολούν και επηρεάζουν τους συμπολίτες μας και τις επιχειρήσεις. Στόχος είναι να λυθούν άμεσα εκκρεμότητες που έχουν στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη». Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής  Κοζάνης, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Σεραφείμ Λιάπης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Τζίτζικας, ο πρόεδρος του Κτηματολογίου, κ. Στέλιος Σακαρέτσιος, αλλά και εκπρόσωποι των συλλόγων των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, των μηχανικών και των τοπογράφων της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα